Monster ziet vooral in zuiden van het land vacatures toenemen

Peter Boerman Op 29 december 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 1029x gelezen
Deel dit artikel:
Monster ziet vooral in zuiden van het land vacatures toenemen

Ook op Monsterboard.nl is de aantrekkende werkgelegenheid te merken. Opvallend: vooral in het zuiden van het land trekt bij hen het aantal vacatures aan.

Zo was in Zeeland een plus van 34 procent te noteren, en in Limburg een plus van 20 procent ten opzichte van 2014, aldus de vacaturesite. In het midden van het land was de stijging veel kleiner: Gelderland (0%), Zuid-Holland (1%) en Flevoland en Utrecht  beide slechts 4%.

Noord-Holland blijft koploper

De stijging zegt natuurlijk weinig over  waar nu de meeste vacatures vandaan komen. Dat blijkt Noord-Holland te zijn, goed voor bijna een kwart van alle baanopeningen op Monsterboard.nl. Ook kwamen de meeste nieuwe vacatures dit jaar uit Noord-Holland. 20 procent van de vacatures kwam uit Zuid-Holland en 16 procent is voor een functie in Noord-Brabant.

Vooral in IT, Finance en Tech

Net als in 2014 plaatsten bedrijven de meeste vacatures in de sectoren IT, retail/sales, financieel en techniek. Werkzoekenden waren vooral op zoek naar administratieve en secretariële functies. Andere populaire zoektermen zijn: manager, logistiek, ICT, marketing en sales. De zoekterm ‘logistiek’ is zelfs maar liefst 5 plaatsen gestegen in de top 10 meest gezochte zoekwoorden, de term steeg van 11 naar 6.

Stijging in aantal vacatures ten opzichte van 2014
Zeeland 34%
Limburg 20%
Noord-Holland 12%
Drenthe 10%
Overijssel 6%
Noord-Brabant 6%
Friesland 5%
Groningen 5%
Utrecht 4%
Flevoland 4%
Zuid-Holland 1%
Gelderland 0%

Foto boven via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners