BN’ers moeten talent naar baan in de uitvaartbranche leiden

Peter Boerman Op 06 september 2016
Gem. leestijd 2 min 806x gelezen
Deel dit artikel:
BN’ers moeten talent naar baan in de uitvaartbranche leiden

Met een nieuwe arbeidsmarktcampagne wil Monuta de uitvaartbranche ‘opschudden’.

In de campagne, ontwikkeld door reclamebureau N=5, roepen bijvoorbeeld presentatrice Anita Witzier, Marktplaats-directeur Olivier van Duijn, Wendy Pasop (reismeisje.nl), advocaat Oscar Hammerstein, Katrina Spade (urbandeathproject.org) en Generatie Z-auteur Jos Ahlers op om mee te denken over de toekomst van de uitvaartbranche.

monuta uitvaartbranche

Het leven verandert

‘Het leven verandert en daarmee ook de manier waarop we afscheid nemen. Dat maakt werken in de uitvaartbranche niet alleen bijzonder en zinvol, maar ook uitdagend en afwisselend. Toch haken talentvolle mensen vaak af bij vacatures in deze branche’, zegt Monuta-woordvoerder Nora Nowee.

‘Talentvolle mensen haken vaak af bij vacatures in deze branche’

Meer dan koffie en cake

Monuta wil deze trend doorbreken. De arbeidsmarktcampagne laat zien dat de uitvaartwereld veel verder gaat dan koffie, cake en een luisterend oor. De uitvaartorganisatie zoekt met de campagne talent voor zowel de ondersteunende afdelingen op het hoofdkantoor in Apeldoorn als de tientallen vestigingen in het land.

monuta uitvaartbranche

Vooruitstrevend imago

‘De campagne moet de uitvaartbranche opschudden en een vooruitstrevend imago geven’, aldus Nowee. Dit komt niet alleen terug in de communicatie. Ook de visualisatie van de uitingen kent een grafisch concept dat sterk afwijkt van de traditionele rouwcommunicatie. Monuta wil met de campagne zowel starters op de arbeidsmarkt bereiken als professionals met achtergronden die ver afstaan van de uitvaartbranche, ‘zodat er vanuit nieuwe perspectieven naar uitvaart wordt gekeken.’
monuta uitvaartbranche

Op de stations

De campagne-uitingen zijn vanaf 5 september zichtbaar op diverse NS stations, social media en op de speciale campagnesite, die doorverwijst naar de gewone werkenbij-site.

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners