Mooi Vlaams woord: werfreserve. Waarom kennen wij dat niet?

Peter Boerman Op 16 augustus 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1633x gelezen
Deel dit artikel:
Mooi Vlaams woord: werfreserve. Waarom kennen wij dat niet?

Vakantie in Vlaanderen levert eigenlijk altijd wel een verrijking van de woordenschat op. Zoals: de werfreserve. Waarom kennen we die term in Nederland eigenlijk niet?

Volgens het online ‘Vlaams woordenboek’ is een werfreserve een ‘lijst beschikbare kandidaten om bij een vacature uit te putten’. Grappig genoeg kom je het woord op internet alleen tegen op .be-pagina’s (zoals deze en deze). Het Vlaams kent zelfs nog alternatieven, zoals ‘aanwervingsreserve’ en ‘wervingsreserve’.

Talentpool

In de Nederlandse recruiterswereld is het begrip echter onbekend. Het laat zich waarschijnlijk het best benaderen door de term ‘talentpool’. Of is dat toch weer iets anders? Wie kan licht brengen in deze kwestie? Of is het gewoon een goed idee van onze zuiderburen, dat ook in Nederland navolging verdient? Het reactieveld hieronder is voor u geopend! Dus als u goesting hebt, schroom dan niet om iets achter te laten…

Foto via Flickr.com

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners