Gratis naar de Mac en solliciteren tegelijk: goed voor bijna 6.200 reacties

Peter Boerman Op 01 oktober 2018
Gem. leestijd 2 min 1324x gelezen
Deel dit artikel:
Gratis naar de Mac en solliciteren tegelijk: goed voor bijna 6.200 reacties

Gratis naar de McDonald’s? Dat bleek afgelopen weekend een behoorlijke trekker. Liefst 6.200 reacties kwamen binnen voor het zogeheten ‘sollicitatiemenu’, dat 184 restaurants aanboden aan iedereen met trek in een baan in de Mac.

Met het sollicitatiemenu kregen mensen niet alleen een keuze uit de keuken van de McDonald’s, ze kregen ook meteen een restaurantmanager aan tafel om te praten over de mogelijkheden voor een (bij)baan in de bekende keten.

Letterlijk sfeer komen proeven

Het idee bleek aan te slaan. De campagne, die twee weken duurde en opriep om afgelopen weekend tussen 12.00 en 17.00 langs te komen, leverde liefst 6.200 reacties op. ‘Sollicitanten konden letterlijk even de sfeer komen proeven’, stelt het bedrijf in een persbericht. ‘Veel enthousiaste nieuwe crewleden gaan komende week al kennis maken met hun collega’s in het restaurant waar ze aan de slag gaan.’

Krapte op de arbeidsmarkt

McDonald’s kent in Nederland momenteel zo’n 20.000 medewerkers, en 245 restaurants. Maar ook de fastfoodketen kampt met de krapte op de arbeidsmarkt. “Het is een uitdaging voor ons en onze ondernemers om het aantal medewerkers mee te laten groeien met ons toenemende aantal gasten”, aldus Marjolein Reijs, director Human Resources & Training bij McDonald’s Nederland.

Afgelopen weekend als hoofdgerecht

Met Het Sollicitatiemenu is deze uitdaging op een creatieve wijze opgepakt, die echt bij de doelgroep past, aldus Reijs. “De campagne duurde twee weken, met het afgelopen weekend als hoofdgerecht. In die tijd hebben we in korte tijd veel belangstellenden kunnen laten zien dat het werk als crewlid niet alleen leuk, flexibel en afwisselend is maar dat je er ook ervaring mee opdoet waarmee je je cv kunt verrijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan samenwerken in een divers team, sociale vaardigheden opdoen en gastgericht zijn. Maar ook aan de vele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen met cursussen en opleidingen. We zijn blij met alle positieve reacties en kijken ernaar uit om onze nieuwe collega’s op de werkvloer te verwelkomen!”

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners