Nederlanders werken het meest relaxed

Redactie Op 18 augustus 2011
Gem. leestijd < 1 minuut 2018x gelezen
Deel dit artikel:

Bijna de helft van de Europese werknemers geeft aan dat hun werk hen geestelijk en lichamelijk negatief beïnvloedt. Bij Nederlanders ligt het percentage een stuk lager; slechts 34 procent ervaart stress op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van StepStone onder 6206 deelnemers in acht Europese landen.

Van alle ondervraagden in het onderzoek zegt 29 procent dat hun werk nadelig effect heeft op hun gezondheid, terwijl zelfs één op de zeven (15 procent) het gevoel heeft zwaar overbelast te zijn.

Nederlander voelt weinig werkdruk

Nederlandse werknemers lijden in vergelijking met andere Europese landen veel minder onder werkgerelateerde druk. Tweederde (66 procent) van de Nederlandse respondenten geeft aan geen last te hebben van stress van hun werk.

Van de Nederlandse respondenten zegt slechts 11 procent zwaar overbelast te zijn en 23 procent geeft aan dat hun werk nadelig effect heeft op hun reserves. Dit is ver onder het Europese gemiddelde.

Grotere werdruk in België

In België wordt werk vaker als belastend ervaren. Maar liefst 19 procent van de Belgische ondervraagden zegt zich zwaar overbelast te voelen en 35 procent geeft aan fysiek en mentaal negatieve effecten te voelen als gevolg van hun functie.

Bron: Stepstone

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners