Nederlandse vacaturebank voor academici nu actief in 38 landen

Redactie Op 21 januari 2009 Gem. leestijd 1 min1486x gelezen
Deel dit artikel:

academictransferAcademicTransfer, de vacaturebank voor academici, heeft de Amerikaanse banensite Career.edu overgenomen. Door deze overname wordt AcademicTransfer actief in 38 landen.

AcademicTransfer

AcademicTransfer is al 12 jaar actief als nichesite voor de werving van academisch personeel, voornamelijk voor Nederlandse universiteiten, universitair medische centra en onderzoeksinstituten. Sinds enkele jaren werven zij ook voor het bedrijfsleven.

De site heeft zich toegelegd op het bereiken van academici vanaf het niveau van promovendus. De Nederlandse vacaturehouders wilden hun vacatures in het buitenland meer zichtbaarheid geven, terwijl de bezoekers van de site graag meer inzicht kregen in relevante vacatures buiten Nederland. Met de overname van Career.edu kan AcademicTransfer nu beide wensen vervullen.

Career.edu

Career.edu is een Amerikaanse vacaturebank die dezelfde doelgroep bedient als AcademicTransfer: promovendi, postdocs, onderzoekers, (universitair) docenten en hoogleraren. Buiten de V.S. is career.edu in 38 andere landen actief met de werving van academici. Door de overname stijgt het aantal aangeboden vacatures met meer dan 12.000 per jaar. De sites worden jaarlijks door meer dan 2 miljoen kandidaten bezocht.

Ambitie

AcademicTransfer gaat aanvankelijk de drie afzonderlijke platforms AcademicTransfer.nl. acadamICTransfer.org, en career.edu koppelen, waardoor de vacature- en cv-informatie uitwisselbaar en beter toegankelijk wordt. Daarnaast is het de ambitie van AcademicTransfer om, in samenwerking met het Europese initiatief voor onderzoekers ‘Euraxess Nederland’ en het Nederlandse Innovatieplatform, het internationale uithangbord te zijn voor de werving van buitenlandse kenniswerkers op academische vlak.  

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency