Nergens zo’n goede werk/privébalans als bij TNO

Peter Boerman Op 16 juli 2015
Gem. leestijd 2 min 776x gelezen
Deel dit artikel:
Nergens zo’n goede werk/privébalans als bij TNO

Kennisinstituut TNO biedt zijn werknemers de beste werk/privébalans, nog beter dan ING en Philips.

Bij alle drie de grote Nederlandse banken is overigens veel aandacht voor de optimale balans tussen werk en privé, blijkt uit recent onderzoek van Glassdoor onder reviews van Nederlandse werknemers (waarbij alleen bedrijven met meer dan 20 reviews zijn meegenomen).

Dat levert de volgende top-10 op:

Top 10_Bedrijven met beste werk-privebalans in NL

TNO is trots

Veel werknemers zijn zeer te spreken over TNO. Hun eerste plaats is er dan ook niet zomaar, vertelt HR-directeur Irene van den Broek. Daar doet de organisatie namelijk ook veel voor, zegt ze: ‘We hebben experts in dienst die ons adviseren over de beste werk/privébalans. We spannen ons vooral in om tijd- en plaatsonafhankelijk werken voor zoveel mogelijk medewerkers mogelijk te maken, onder andere door goede IT-systemen en goede video- en teleconferencevoorzieningen, ook op de laptop. Verder maken we op de werkvloer bespreekbaar dat je niet 24/7 beschikbaar hoeft te zijn. Ook nu daar wel de mogelijkheden voor zijn. Managers vervullen hierin een voorbeeldrol.’

Zo kunnen we er meer verwachten

Het onderzoek naar de werk/privébalans van Nederlandse bedrijven is een van de eerste van het hier twee maanden geleden gestarte Glassdoor. Hoe meer reviews van medewerkers er op deze site komen, hoe meer van zulke onderzoeken we binnenkort kunnen verwachten.

Foto via Flickr.com

Lees meer over Glassdoor:

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners