Nespresso lanceert employer branding campagne

Peter Boerman Op 12 maart 2013 Gem. leestijd 1 min3660x gelezen
Deel dit artikel:

Nespresso heeft een nieuwe recruitmentsite. Verantwoordelijk voor de strategie en uitwerking van de campagne is het Belgische full service communicatiebureau De Facto Image Building. De vraag van Nespresso was een employer branding campagne te ontwikkelen die dezelfde kwaliteit uitstraalt als het merk.

Betere kandidaten

Kernbegrippen voor de campagne zijn klasse, kwaliteit en smaak. Dat is waar Nespresso en zijn medewerkers voor staan en dat willen ze dan ook uitstralen in de werving van nieuwe medewerkers. Met de nieuwe campagne beoogt de organisatie gerichtere sollicitaties te ontvangen, wat de sollicitatieprocedure vereenvoudigt en de kwaliteit van de kandidaten verhoogt.

Jobluik

De carrièresite is volledig vernieuwd. De site is bedoeld voor de Benelux en er kan dan ook gekozen worden voor drie talen. Bovendien is een overzichtelijke indeling gemaakt in land,  regio en vacature of stagemogelijkheid. Prominent op de site is het zogenaamde ‘jobluik’. Hiervoor is een officiële interne casting gehouden onder de huidige medewerkers. De uitverkorenen figureren in een filmpje waarin ze meer vertellen over zichzelf, hun werk en natuurlijk over hun favoriete ‘grand cru’, zoals een koffiesmaakje bij Nespresso wordt genoemd.  Daarnaast vind je op de site geschreven testimonials van medewerkers over het verloop van hun carrière en hun ervaringen bij hun werkgever. Uiteraard lees je op de site een uitgebreide beschrijving van de organisatie en de visie op werkgeverschap, medewerkers en hun ontwikkeling.

The making of

Bekijk hier het filmpje dat is gemaakt over de totstandkoming van de testimonial video’s.

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency