Nespresso lanceert employer branding campagne

Peter Boerman Op 12 maart 2013
Gem. leestijd 2 min 3678x gelezen
Deel dit artikel:

Nespresso heeft een nieuwe recruitmentsite. Verantwoordelijk voor de strategie en uitwerking van de campagne is het Belgische full service communicatiebureau De Facto Image Building. De vraag van Nespresso was een employer branding campagne te ontwikkelen die dezelfde kwaliteit uitstraalt als het merk.

Betere kandidaten

Kernbegrippen voor de campagne zijn klasse, kwaliteit en smaak. Dat is waar Nespresso en zijn medewerkers voor staan en dat willen ze dan ook uitstralen in de werving van nieuwe medewerkers. Met de nieuwe campagne beoogt de organisatie gerichtere sollicitaties te ontvangen, wat de sollicitatieprocedure vereenvoudigt en de kwaliteit van de kandidaten verhoogt.

Jobluik

De carrièresite is volledig vernieuwd. De site is bedoeld voor de Benelux en er kan dan ook gekozen worden voor drie talen. Bovendien is een overzichtelijke indeling gemaakt in land,  regio en vacature of stagemogelijkheid. Prominent op de site is het zogenaamde ‘jobluik’. Hiervoor is een officiële interne casting gehouden onder de huidige medewerkers. De uitverkorenen figureren in een filmpje waarin ze meer vertellen over zichzelf, hun werk en natuurlijk over hun favoriete ‘grand cru’, zoals een koffiesmaakje bij Nespresso wordt genoemd.  Daarnaast vind je op de site geschreven testimonials van medewerkers over het verloop van hun carrière en hun ervaringen bij hun werkgever. Uiteraard lees je op de site een uitgebreide beschrijving van de organisatie en de visie op werkgeverschap, medewerkers en hun ontwikkeling.

The making of

Bekijk hier het filmpje dat is gemaakt over de totstandkoming van de testimonial video’s.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners