Net afgestudeerden werven? Ze zeuren in elk geval niet over hun salaris

Peter Boerman Op 09 mei 2015
Gem. leestijd 2 min 1867x gelezen
Deel dit artikel:
Net afgestudeerden werven? Ze zeuren in elk geval niet over hun salaris

Ze mogen misschien nog niet veel ervaring hebben, net-afgestudeerden aannemen heeft in elk geval wel één voordeel: ze durven nog niet over hun salaris te onderhandelen.

Dat blijkt in elk geval uit recent onderzoek van NerdWallet en LookSharp, waarvoor  niet alleen 8.000 mensen zijn ondervraagd die de laatste jaren op de arbeidsmarkt zijn gekomen, maar ook nog eens zo’n 700 werkgevers.

Kunnen verhogen

Van die werkgevers zei ongeveer drie kwart dat ze de ruimte hadden om hun eerste salarisaanbod met zeker 5 tot 10 procent te verhogen. De meesten verwachtten ook salarisonderhandelingen, zo bleek. Toch besloot 62 procent van de kandidaten meteen het eerste aanbod aan te nemen, denkende dat er geen onderhandelingsruimte zou zijn.

Sales en marketing willen best

Van de ondervraagde werkgevers zei liefst 84 procent dat starters op de arbeidsmarkt niet hun eigen ruiten zouden ingooien als ze zouden proberen over het salaris te onderhandelen, en dat gold vooral voor afdelingen als sales, marketing en engineering: daar waren de meesten best bereid met kandidaten te onderhandelen, óók als het ging om de eerste baan.

Nooit aanbod ingetrokken

Een volle 90 procent van de hiring managers zei zelfs dat ze nog nooit een aanbod hadden ingetrokken omdat de starter op de arbeidsmarkt begon te onderhandelen. Slechts 6 procent zei dat ze nooit willen onderhandelen. En 76 procent zei dat ze het juist een teken van zelfvertrouwen vinden als de kandidaat de onderhandelingen opent, nadat het eerste bod op tafel ligt.

Goedkoop en trainbaar

Voor recruiters kan bovenstaand bericht twee dingen betekenen. Eén: richt vooral je pijlen op starters op de arbeidsmarkt. Ze zijn misschien nog bleu, maar kunnen ook getraind worden. En hé, ze zijn in elk geval goedkoop, want ze nemen elk salarisaanbod aan.

Maak de borst maar nat

Maar het bericht kan ook betekenen dat werkzoekenden ineens in de gaten krijgen dat er best te onderhandelen valt. In dat geval: maak de borst maar nat, het spel gaat beginnen. Of zou het in de Nederlandse arbeidsmarkt er toch wel wat anders aan toegaan dan op de Amerikaanse, waarop dit onderzoek betrekking heeft?
Recent Graduates Are Not Negotiating Salary

Lees meer over salarisonderhandelingen:

Foto via Flickr.com

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners