Een nieuw jaar, dé tijd om als recruiter je slag te slaan

Peter Boerman Op 03 januari 2017
Gem. leestijd 2 min 613x gelezen
Deel dit artikel:
Een nieuw jaar, dé tijd om als recruiter je slag te slaan

Als er één moment is dat Nederlanders nadenken over het wisselen van baan, dan is het wel rond de jaarwisseling. Tijd dus voor recruiters om nú hun slag te slaan.

Elk jaar duiken ze wel op, de onderzoeken waaruit blijkt dat ‘een nieuwe baan vinden’ bij de belangrijkste goede voornemens hoort (zie bijvoorbeeld deze, deze of deze). Dit jaar is het pensioenuitvoerder BeFrank die meldt dat 1 op de 3 Nederlanders met een betaalde baan dit jaar iets nieuws wil gaan doen (of daar in elk geval over nadenkt). ‘Nieuwe baan is geliefde nieuwjaarswens’, aldus het onderzoek onder ruim 1.100 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard.

Januari drukste zoekverkeer

Januari is doorgaans ook (met afstand) de maand met het meeste verkeer op vacaturesites (gevolgd door september, als mensen terugkomen van zomervakantie). geplaatste vacaturesToch zie je die kennis dan weer niet terug in de daadwerkelijke vacatureplaatsingen. Daar zijn traditionele ‘piekmaanden’ als juni en november de toppers. Kennelijk vinden werkgevers hun interne proces belangrijker dan het gedrag van de kandidaat.

Mooie kans voor recruiter

Een mooie kans dus voor de recruiter die nu zijn slag wil slaan. Veel kandidaten denken nú na over een nieuwe uitdaging, en tegelijkertijd zitten veel concurrenten nu dus min of meer stil.

Uit het onderzoek van BeFrank blijkt dat slechts 55 procent van de mensen zijn of haar huidige baan komend jaar denkt te behouden. En meer dan de helft van degenen die wél van baan denkt te veranderen, wil ook best een baan in een andere branche overwegen. Tijd dus om het ijzer te smeden terwijl het heet is.

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners