Nieuwe ANWB-site leest vacaturespits voor

Peter Boerman Op 11 september 2015
Gem. leestijd 2 min 1699x gelezen
Deel dit artikel:
Nieuwe ANWB-site leest vacaturespits voor

Op de nieuwe werkenbij-site van de ANWB staat een geluidsknop. Druk erop en je zou zo file-informatie verwachten, maar er zijn toch echt alleen vacatures te horen.

Of het de allereerste site is waar vacatures te beluisteren zijn, durven we niet te zeggen. Het is in elk geval een opmerkelijke gewaarwording dat het gebeurt met een zo vertrouwd klinkende stem als die van Jon Bakker (zie de oranje knop op de homepage). ‘We hebben bij de ANWB te maken met een flinke vacaturespits’, hoor je hem zeggen, en je ziet de vacatures bij wijze van spreken aanschuiven in de rij.

vacaturesituatie

Talmark

De site is gebouwd door Talmark en bevat verder alles wat je van een moderne site kunt verwachten: informatie over arbeidsvoorwaarden, solliciteren, een vijftal persoonlijke verhalen, een boel filmpjes. En oja, ook nog vacatures natuurlijk: 26 stuks op dit moment. Maar zoals dat gaat met een spits: die kan ook zomaar opgelost zijn…

anwb homepage

Volledige transparantie

Functioneel is deze site ook wel echt wat ‘anders dan anders’, zegt Ricardo Risamasu van Talmark. ‘ANWB geeft namelijk volledige transparantie in het volledige sollicitatieproces. Ik ben dat in Nederland nog niet tegengekomen. Als sollicitant/geïnteresseerde krijg je bijvoorbeeld inzicht in:

  • Het aantal sollicitaties
  • De realtime status van de procedure
  • Je ziet de stappen van het proces
  • En als je eenmaal gesolliciteerd hebt, kun je na inloggen bij je overzicht van je sollicitaties ook zien wat de actuele status is van jouw dossier.

Dus als je CV is voorgelegd bij een hiring manager kun je dan zien. Of als je uitgenodigd gaat worden voor een gesprek. Maar ook als je afvalt in de procedure. Uiteraard naast de info die je op de ‘traditionele wijze’ via e-mail ontvangt. Dat betekent dus ook dat als een CV 2 weken blijft liggen bij een afdelingsmanager, dat je dat gewoon ziet. Volledig transparant.’

Soft launch

Risamasu zegt dat  de site nu in een ‘soft launch’ live is gegaan met ‘Fase 1’. ‘In de komende maanden gaan we meer toevoegen.’

Meer over digitale wervingssites:

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners