Nieuwe editie Recruitment via LinkedIn is uit

Redactie Op 08 april 2011
Gem. leestijd 2 min 2571x gelezen
Deel dit artikel:

Nieuwe editie Recruitment via LinkedIn is uitIn de week dat LinkedIn haar 100 miljoenste gebruiker verwelkomde, kwam het nieuwe, volledig herschreven boek, ‘Recruitment via LinkedIn’ van de pers. In het boek van Jacco Valkenburg lees je alles over werven via LinkedIn, inclusief nieuwe functionaliteiten zoals LinkedIn Jobs en referral recruitment via LinkedIn.

LinkedIn heeft recruitmentlandschap veranderd

Recruitment via LinkedIn, 2011 editieLinkedIn is niet meer weg te denken in met name de werving van hoogopgeleid talent. Met 2,5 miljoen Nederlandse profielen biedt LinkedIn bij uitstek een platform om toekomstige werknemers te identificeren (searchen) en te benaderen (hunten). De trend waarin werkgevers steeds vaker zelf op zoek gaan naar schaars talent wordt hierdoor verstrekt. “Het recruitmentlandschap is het afgelopen decennium verschoven van print naar online en binnen online krijgen vacaturesites steeds meer concurrentie van partijen als Google en LinkedIn” aldus Jacco valkenburg, Best Social Recruiter 2009. “Door LinkedIn zien we dat recruiters steeds meer van passieve naar actieve werving gaan, waardoor het wervingsspel tussen werkgevers en werknemers verder verandert. LinkedIn geeft deze ontwikkeling een extra duw in de rug.”

Veel onbenutte kansen zijn er nog voor recruiters op LinkedIn

Bij ‘Recruitment via LinkedIn’ komt meer kijken dan alleen een profiel aanmaken. Het is een nieuwe manier van het uitoefenen van het recruitmentvak. In plaats van ‘post and pray’ (een vacature kenbaar maken en wachten tot er sollicitanten komen) worden het ‘personal brand’, ‘het netwerk’ en de ‘relatiemanagement’ kwaliteiten van een recruiter belangrijk. Dat vergt nieuwe kennis, discipline en tijd. ‘Recruitment via LinkedIn’ heeft ons de afgelopen jaren het volgende geleerd:

  • Een persoonlijke en gemotiveerde benadering is bijna een garantie op succes.
  • Integratie met andere sociale netwerken en de eigen recruitmentsite, maken het succes groter.

Aangezien de meeste recruiters op LinkedIn slechts een beperkt gedeelte van de functionaliteiten gebruiken, liggen er nog steeds heel veel kansen. Kansen die je niet mag missen in de schaarste van de huidige arbeidsmarkt, met name als het gaat om het werven van hoger opgeleiden.

Geen verzendkosten in april en mei 2011

Kijk voor meer informatie over het boek Recruitment via LinkedIn en om het te bestellen in de Werf& shop. In de maanden april en mei betaalt je geen verzendkosten in de Werf& shop.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners