Nieuwe innovatieprijs: de Recruitment Tech Awards

Peter Boerman Op 16 juli 2015
Gem. leestijd 2 min 1809x gelezen
Deel dit artikel:
Nieuwe innovatieprijs: de Recruitment Tech Awards

Op donderdag 26 november 2015 worden voor het eerst de Recruitment Tech Awards uitgereikt, de jaarprijzen voor de meest innovatieve recruitmenttechnologie.

Er zijn twee awards te vergeven; één in de categorie ‘Best Case’ en één in de categorie ‘Best tooling’. Leveranciers van werving- en selectiesystemen worden opgeroepen om voor die laatste categorie hun meest innovatieve recruitmenttool in te zenden; voor de eerste categorie worden Nederlandse werkgevers, werving- en selectiebureaus, uitzend- en detacheringsbureaus opgeroepen om hun meest innovatieve praktijkcase inzenden.

Award-kleinWie wint?

Inschrijven kan tot en met 30 september 2015. Om de winnaar te bepalen, buigt een vakjury zich vervolgens over alle inzendingen. Per categorie worden drie nominaties gekozen op basis van een aantal selectiecriteria. Vervolgens is het aan het publiek om in beide categorieën een favoriet te kiezen. De winnaars van de Recruitment Tech Awards 2015 zullen bekend worden gemaakt tijdens de plenaire afsluiting van het Recruitment Tech Event op 26 november in Utrecht.

Compagnon partner 

De nieuwe awards worden mogelijk gemaakt door Compagnon. ‘Of het nu om recruitment process outsourcing gaat of over een W&S-opdracht, wij maken veelvuldig gebruik van de nieuwste technologie om succes voor onze opdrachtgevers te realiseren’, verklaart oprichter en directeur Frank Roders de samenwerking met de organisatie van het nieuwe evenement. ‘Wij vinden het belangrijk dat het vak zich blijft ontwikkelen en technologische innovaties helpen hierbij. Daarom zijn wij partner van de Recruitment Tech Awards 2015.’

 

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden voor de Recruitment Tech Awards. 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners