Nog even nagenieten van Werf& Live: de foto’s (2/2)

Peter Boerman Op 17 juni 2016
Gem. leestijd 4 min 1311x gelezen
Deel dit artikel:
Nog even nagenieten van Werf& Live: de foto’s (2/2)

Het jaarlijkse congres van deze site, Werf& Live, was donderdag 16 juni weer leerzaam én gezellig, zo laten de foto’s zien.

Zo wist Marian van Soest te vertellen hoe de ABN Amro werkt met persona’s om aan de goede personen te komen:

nog even nagenieten werf& live marian van soest abn amro

Bij de presentatie van Sonos liet de techniek het helaas afweten. Zul je net zien. Gelukkig is de Candidate Experience van het luidsprekerbedrijf wel tot in de puntjes verzorgd, zo maakten Bianca Meyer (r) en Klarine Visscher daarna overtuigend duidelijk.

nog even nagenieten werf& live sonos bianca meyer klarine visscher

Maar wat kan jíj? Nou, Mandy de Water kan in elk geval goed uitleggen hoe Dura Vermeer tot een opvallende wervingscampagne gekomen was:

mandy de water dura vermeer werf& live

Ondanks een gloedvol betoog over zijn project ‘Wat nou Wajong‘ zou Martijn Smit (werken.FM) later achter het net vissen bij de uitreiking van de allereerste Werf& Awards.

martijn smit werken.fm werf& live nog even nagenieten

Gelukkig nam hij het verlies sportief op…

 

Plenair again

Geert-Jan Waasdorp vertelde in de plenaire sessie daarna dat we in recruitment niet moeten vertrouwen op de Big Data die we ooit in de toekomst misschien gaan krijgen, maar dat we beter kunnen kijken hoe we de data die we nu al hebben in de praktijk kunnen inzetten. Dat blijkt namelijk best veel te zijn. En passant toonde hij ook nog trots een nieuwe tool, waarmee vacatureteksten verbeterd kunnen worden: de VacatureVerbeteraar.

geert-jan waasdorp werf& live nog even nagenieten

Terwijl Engeland tegen Wales speelde, legde Diarmuid Russell namens Glassdoor drie wetten van internet volgens oprichter Rich Barton uit: alles wat gekend kan worden, zal gekend worden. Alles wat gratis kan worden, zal gratis worden. En alles wat gewaardeerd (rated) kan worden, zal rated worden. In de tussentijd scoorde Engeland twee keer…

diarmuid russell glassdoor werf& live

Het grote moment

Daarna was het tijd voor het grote moment: de uitreiking van de eerste Werf& Awards uit de vaderlandse geschiedenis.

Juryvoorzitter Marion de Vries toonde eerst nog even de grote diversiteit aan inzendingen. Iets om trots op te zijn, zo merkte ze terecht op.

marion de vries juryvoorzitter werf& awards

De eerste echte Award, de publieksprijs in de categorie arbeidsmarktcommunicatie, was vervolgens voor de internationale employer branding-campagne van Philips, die miljoenen mensen wist te bereiken.

philips wint werf& award

Ook Albert Heijn mocht het podium op om een Award in ontvangst te nemen, en René Herremans en Laura van der Zee deden dat maar wat graag.

juryvoorzitter marion de vries met Laura van der Zee en rene Herremans van Ahold

Altijd leuk, bij Hunkemöller (prijswinnaar van de vakjury in de categorie ‘recruitment’) was het de man die het bloemetje in ontvangst mocht nemen. Van twee vrouwen nog wel…

hunkemöller wint werf& award

En daar waren ze terecht best trots op…

 

De laatste Award van de dag, de prijs van de vakjury in de categorie ‘Arbeidsmarktcommunicatie’, was voor Tata Steel.

tata steel prijs vakjury edwin van de sande

En dat is wel een applausje waard!

alle winnaars van de Werf& awards

Lees ook:

Foto’s door Wouter Went

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners