Obama inspireert

Redactie Op 23 juni 2009 Gem. leestijd 2 min2053x gelezen
Deel dit artikel:

Yes we can. En dat is gebleken. Zonder oordeel te geven over de kwaliteiten en verwachtingen van Barack Obama als president, is het merk Obama een inspiratie voor ons marketingcommunicatie-professionals. En wat hij kan, kunnen wij ook. Toch?

Igor Beuker, LaComunidad, presteert het om in een uur tijd een indruk te geven van het Barack Obama-programma. Het enthousiasme waarmee hij de case beschrijft doet bijna overtuigen dat we allemaal vandaag de stap kunnen zetten naar ‘brand interaction’.

Wat vooral beklijft is de complete mentaliteitsverandering die het van ons zal vergen om het Obama-voorbeeld te kunnen volgen. Het vergt namelijk een flinke dosis lef van een organisatie om zich open te stellen voor een authentieke dialoog met haar doelgroepen. Willen we echt weten hoe men over ons denkt? Maar nog belangrijker, zijn we als organisatie in staat iets constructiefs te doen met de feedback?

Wanneer het antwoord op deze vragen positief is, begint het echte werk: de media-middelen mix inzetten met aangepaste boodschappen voor verschillende doelgroepen. Tijd en energie steken in interactie en continu de vinger aan de pols houden voor wat betreft de reputatie. Geen taken die op dit moment passen in de dagelijkse routine van de meeste marcom-professionals. Hoe richten we onze bedrijfsvoering in zodat we dit kunnen managen?

Helaas geeft Igor op deze vragen geen antwoord. Zijn boodschap is, uiteraard: yes we can. Nu is het aan ons om de stappen te zetten naar brand interaction. Maar we hebben geen Chris Hughes (Obama’s online campaign architect en mede-oprichter van Facebook) tot onze beschikking. Dus, waar kunnen we het boek kopen?

Link naar de case study

Boektips: The long tail, Chris Anderson
Personality not included, Rohit Bhargava

Auteur: Tja-lin Mei

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency