‘Omgekeerde vacaturesite’ Honeypot start nu ook in Amsterdam

Peter Boerman Op 11 november 2016
Gem. leestijd 2 min 1298x gelezen
Deel dit artikel:
‘Omgekeerde vacaturesite’ Honeypot start nu ook in Amsterdam

Het Berlijnse Honeypot heeft zijn jobboard nu ook gelanceerd voor developers die in Amsterdam werk zoeken.

Bijzonder aan de vacaturesite is dat niet de bedrijven, maar juist de kandidaten hier aan de knoppen zitten en de uitkomst bepalen. Het is recruitment, maar dan omgedraaid, zegt ‘lokaal marktmaker’ Luuk Winkens tegen Emerce.

20 procent komt er terecht

Honeypot ontvangt aanmelding van developers, interviewt hen en geeft hen programmeeruitdagingen. Daarnaast controleren we hun bijdragen op Github om zo een beeld van hen te vormen. Uiteindelijk komt 20 procent van de aanmeldingen op ons platform terecht.”

3 weken lang een profiel te zien

De softwareontwikkelaars die uiteindelijk op de site terechtkomen, houden daar drie weken lang een open profielpagina. Werkgevers kunnen hen daar benaderen, waarna de kandidaat zelf een passende match kan uitzoeken. Komt er een baan uit voort, dan krijgt de kandidaat daarvoor van de site overigens ook nog eens 512 euro bonus.

honeypot amsterdam

Gescreend door eigen algoritme

De ontwikkelaars worden – voordat ze op de site komen – gescreend door ‘Good Deeds’, Honeypot’s eigen algoritme voor de code-analyse van ‘open source contributions’, of door middel van een geautomatiseerde coding challenge.

Amsterdam de eerste buiten Duitsland

Honeypot is al beschikbaar in Berlijn, München en Hamburg. Amsterdam is de eerste stad buiten Duitsland waar het concept begint. De statistieken achter de site verraadden dat ontwikkelaars graag in de (grote) omgeving van Amsterdam aan de slag gaan.

Elke week 40 profielen live

Per batch gaan er nu elke week 40 profielen live. In totaal zijn er al zo’n 2.000 profielen op de site geweest. Aan de vragende kant zitten er volgens de laatste cijfers 600 recruiters van zeker 250 bedrijven op het platform. Onder hen: CataWiki, Helpling, TravelBird, WeTransfer en Zalando.

15 procent, met refund

Het verdienmodel van het bedrijf bestaat uit commissies na succesvolle bemiddeling: 15 procent van het eerste jaarsalaris (met een volledige refund mochten kandidaten toch nog binnen 3 maanden het bedrijf verlaten).

Beeld boven

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners