Online arbeidsmarktdashboard van reisbranche uniek initiatief

Peter Boerman Op 26 november 2013
Gem. leestijd 2 min 4325x gelezen
Deel dit artikel:
Online arbeidsmarktdashboard van reisbranche uniek initiatief

Reiswerk heeft een online dashboard ontwikkeld waarin je terecht kunt voor al je vragen op het gebied van doorstroom, instroom en uitstroom van medewerkers in de reisbranche. Een online tool waar je als reisprofessional, student, werkgever, werkzoekende of opleider een totaaloverzicht krijgt van alle mogelijke aspecten van de reiswereld. Zoals de sfeer, carrièremogelijkheden, opleidingsfaciliteiten, ervaringsverhalen en uiteenlopende marktonderzoekresultaten.

Strategische beslissingen

Via het Reiswerk Dashboard worden alle arbeidsmarktgegevens aan elkaar gekoppeld en online gepresenteerd. Een dergelijke online instrument is voor de Nederlandse branches uniek in zijn soort. In het ‘Reiswerk Dashboard’ zit alle relevante arbeidsmarktgegevens zoals instroom, doorstroom en uitstroom, vacatures, ziekteverzuim, opleidingsniveau, functies enzovoorts. Door deze gegevens te koppelen is het bijvoorbeeld mogelijk om na te gaan hoeveel schoolverlaters worden aangenomen op welke plekken. Het dashboard helpt om strategische beslissingen te nemen of verwachten te managen met betrekking tot de werkgelegenheid in de reisbranche. Geen onnodige luxe, zeker met de wetenschap dat bij een aantrekkende economie de branche al gauw verlegen zit om goed opgeleide werknemers.

Wervingsvraagstuk toetsen

Reisprofessionals kunnen op het Reiswerk Dashboard zien in welke functies er vacatures zijn in de reisbranche. Studenten en opleiders kunnen het dashboard raadplegen voor ontwikkelmogelijkheden en het aantal stages in de reisbranche. Werkgevers kunnen met hulp van het dashboard zien in hoeverre hun wervingsvraagstuk in evenwicht is met die van de branche.

 

Benchmark

Ook is het mogelijk om na te gaan hoeveel schoolverlaters worden aangenomen op welke plekken. Dit geeft opleiders de mogelijkheid hun curriculum adequaat af te stemmen op de vraag vanuit de werkgevers. Reisondernemers die hun gegevens voor deze tool beschikbaar stellen, kunnen binnenkort via het Reiswerk Dashboard een benchmark opvragen. Deze benchmark laat zien of en in welke mate de arbeidsmarktcijfers voor het bedrijf afwijken van de branchegemiddelden.

Samenwerkingsverband

Reiswerk is het samenwerkingsverband van branchevereniging ANVR en de vakbonden FNV bondgenoten, CNV dienstenbond en De Unie en houdt zich bezig met arbeidsmarktontwikkeling, projecten op het gebied van opleiding en employability en de voorlichting en informatievoorziening over arbeidsvoorwaarden en CAO in de reisbranche. Het dashboard is ontwikkeld door onderzoeksbureau Panteia die bovendien de gegevens doorlopend bijhoudt en actualiseert.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners