Online vacatureaanbod op laagste punt in 7 jaar

Peter Boerman Op 01 maart 2012
Gem. leestijd 2 min 2669x gelezen
Deel dit artikel:

Nog nooit in de afgelopen zeven jaar was het aantal online vacatures zo laag als in januari 2012. Dat blijkt uit cijfers van Monsterboard.nl. In 2011 nam het gebruik van vacaturesites in Nederland nog toe.  Het unieke aantal bezoekers op vacaturesites steeg in 2011 gemiddeld per maand met 6,2 procent.

Groeiend aantal online vacatures in 2011

Uit cijfers over 2011 van internetonderzoeksbureau comScore blijkt tevens dat het gebruik van vacaturesites in 2011 op meerdere fronten steeg. Zo nam het gemiddeld aantal unieke bezoekers per maand op vacaturesites met 6,2 procent toe, terwijl algemeen internetgebruik vrijwel onveranderd (+0,2 procent) bleef. Bovendien waren werkzoekenden actiever: ze bezochten gemiddeld per maand in 2011 meer pagina’s (+14 procent) op vacaturesites en waren er gemiddeld langer actief (+24.5 procent) dan in 2010. Bij Monsterboard.nl groeide het aantal unieke bezoekers per maand met 9 procent, waarmee de carrièresite de grootste in Nederland blijft.

Bron: comScore

Mensen met vaste baan blijven zitten waar ze zitten

Met de veranderende economie, verandert ook de reden dat mensen vacaturesites bezoeken. Mensen zonder een baan waren actiever, maar ook werknemers met tijdelijke contracten die niet zeker waren van hun baan waren actiever. Veel werknemers mét een vaste baan echter bleven zitten waar ze zitten.

Dieptepunt sinds zeven jaar

Uit de meest recente Monsterboard Employment Index blijkt dat het online vacatureaanbod in januari 2012 een dieptepunt bereikte sinds zeven jaar. Monsterboard verwacht dat wanneer de economie aantrekt en er zich weer carrièremogelijkheden voordoen, werknemers die tijdens de recessie loyaal zijn geweest aan hun werkgever deze mogelijkheden gaan onderzoeken. Vanwege de crisis is deze groep momenteel wat afkerig omdat zij minder mogelijkheden hebben om een volgende stap in hun carrière te maken of deze stap niet aan durven.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners