Ook inkopers zien werkgelegenheid nu flink stijgen

Peter Boerman Op 01 juni 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 857x gelezen
Deel dit artikel:
Ook inkopers zien werkgelegenheid nu flink stijgen

De werkgelegenheid is de afgelopen anderhalf jaar niet meer zo hard gegroeid als in mei.

Dat zeggen althans de ruim 350 inkoopmanagers, die maandelijks worden ondervraagd voor de zogeheten NEVI-index. De groei van de werkgelegenheid liet bij hen de sterkste toename zien sinds november 2013, al moet gezegd dat de groei nog wel steeds bescheiden bleef.

Positief

Ongeveer 14% van de panelleden, allen werkzaam in de industrie, maakte melding van grotere personeelsbestanden, het dubbele van het aantal bedrijven dat een daling noteerde. De werkgelegenheid in de Nederlandse productiesector steeg in mei voor de derde achtereenvolgende maand.

werkgelegenheidsindex

 

Arjan van Weele, hoogleraar Inkoopmanagement aan de TU Eindhoven, ziet de trend positief in. ‘De werkgelegenheidsindex schommelde de afgelopen maanden rond de 50.0, maar laat nu een mooie score zien van 52.6. Sinds november 2013 is deze index niet meer op dit niveau geweest. Kortom: het gaat goed met industrieel Nederland. En als er geen schokkende macro-effecten optreden, denk ik dat de industrie ook een mooie zomer tegemoet gaat. Mijn rapportcijfer blijft onverminderd: een mooie 8.0.’

Nu alleen nog al die vacatures in de industrie zien te vervullen…

Foto via Flickr.com

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners