Oorlogsverhalen Rotterdammers moeten helpen om 1.000 vacatures in ouderenzorg te vervullen

Peter Boerman Op 16 mei 2018
Gem. leestijd 2 min 461x gelezen
Deel dit artikel:
Oorlogsverhalen Rotterdammers moeten helpen om 1.000 vacatures in ouderenzorg te vervullen

De meimaand is voor veel oudere Rotterdammers nog altijd een bijzondere. Een nieuwe campagne wil met hun persoonlijke verhalen 1.000 vacatures voor de ouderenzorg vervullen.

In de campagne ‘Rotterdammers zorgen voor elkaar‘ vertellen Rotterdamse ouderen hun verhaal, in de hoop dat meer mensen zich gaan inzetten voor ouderen. De campagne start met de gezichten van ouderen waarna er steeds meer verhalen en foto’s van mensen die bij de zorg betrokken zijn zichtbaar worden.

Gericht op 87.000 potentiële herintreders

De campagne richt zich speciaal op de groep mensen die al een zorgopleiding op mbo- of hbo-niveau hebben gevolgd, maar nu niet in de zorg werken. Dit is een groep van 87.000 potentiële herintreders, aldus de initiatiefnemers. In een tweede en derde fase richt de campagne zich ook op zij-instromers en vrijwilligers. De ambitie is om met de campagne minimaal 1.000 Rotterdammers te werven.

Campagne is een jaar lang te zien

De wervingscampagne is een initiatief van de ouderenzorginstellingen van ConForte, onderdeel van de RotterdamseZorg. In dat samenwerkingsverband delen 24 aangesloten zorginstellingen hun kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken. De ‘Rotterdammers zorgen voor elkaar‘-campagne zal meer dan een jaar lang zichtbaar zijn in de regio, online en met posters. Een subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn en Sport maakt de campagne mede mogelijk.

 

rotterdammers

Allemaal een uniek verhaal te vertellen

‘Met de campagne geven we daarbij zoveel mogelijk ouderen een gezicht’, aldus de initiatiefnemers. ‘Dat doen we – letterlijk! – door de lens van de camera, maar ook door hun verhalen te delen. Want terwijl veel ouderen thuis of in zorgcentra hun oude dag doorbrengen, hebben ze allemaal een verhaal te vertellen. Een uniek levensverhaal dat ontroert of verblijdt, misschien wel inspireert. Van die verhalen kunnen wij leren. Ze bieden rijkdom aan onze stad, ze moeten verteld en gehoord worden.’ En hopelijk dus ook voldoende mensen overhalen om zich aan te melden om zich voor hen in te zetten.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners