Opmerkelijk: failliet TravelBird biedt recruiters een Google-sheet met beschikbare werknemers aan

Peter Boerman Op 15 november 2018
Gem. leestijd 2 min 1110x gelezen
Deel dit artikel:
Opmerkelijk: failliet TravelBird biedt recruiters een Google-sheet met beschikbare werknemers aan

Nu de Britse koper van het failliete TravelBird maar een handvol medewerkers wil overnemen, heeft de HR-directeur een Google-sheet met namen en adressen van ex-collega’s vrijgegeven.

De Amsterdamse reisorganisatie TravelBird ging recent failliet, maar deze week werd bekend dat het Britse Secret Escapes Group wel een doorstart wilde. Probleem daarbij was echter dat de Britten wel de activa en activiteiten van het bedrijf overnam, maar dat van de oorspronkelijke ruim 300 medewerkers voor waarschijnlijk niet meer dan 25 mensen plek is in de nieuwe organisatie.

jeranne koekkoek travelbirdTo all recruiters: happy hiring!

Zo’n 270 mensen kunnen dus direct op zoek naar een nieuwe job. Nu is dat in deze arbeidsmarkt waarschijnlijk niet voor heel veel mensen een probleem, maar HR-directeur Jeranne Koekkoek (foto) besloot haar (ex-)collega’s nog een handje extra te helpen en besloot tot een opmerkelijke stap. Ze deelt namelijk voor iedereen een Google-sheet waarop ex-collega’s die dat willen hun gegevens kunnen achterlaten voor de recruiters uit haar netwerk. Van hen hebben zo’n 180 dat inmiddels gedaan. ‘To all recruiters’, schrijft ze erbij op LinkedIn: ‘happy hiring and please be nice to these talented birdies: you’d be lucky to have them!

‘Het laatste wat ik kan doen in mijn people-rol? Ervoor zorgen dat ons talent de beste kansen kan krijgen’

‘De laatste weken zijn pijnlijk en intens geweest’, aldus Koekkoek. ‘Het laatste wat ik kan doen in mijn people-rol? Ervoor zorgen dat ons talent de beste kansen daarbuiten kan krijgen. En dat is waarom ik deze lijst deel met mijn netwerk, met jou dus. Ik geloof dat iedereen op deze lijst het beste van het beste verdient. En ik stimuleer jou om met hen in contact te komen.’

Nog een tabblad: bedrijven op zoek naar talent

Zelf staat ze overigens ook op de lijst. Maar ze is niet voor de heel korte termijn beschikbaar, zegt ze er meteen bij. Ze neemt even een break, en zegt pas in 2019 weer open te staan voor freelance/interim projecten voor enkele maanden. Recruitment is daarbij overigens wel één van haar specialismen. Dus daarvoor kun je haar altijd bellen of mailen. Maar ze is ook druk met haar eigen bedrijf June Studio, gespecialiseerd in bijzondere kantoorinrichting.

Er is ook een lijst met bedrijven op zoek zijn naar talent, compleet met de naam van een Birdie-referral

En voor de voormalige ‘Birdies’ die niet publiekelijk op de lijst willen staan? Ook daaraan heeft ze gedacht, door aan de lijst namen nog een tabblad toe te voegen: vol met bedrijven die op zoek zijn naar talent. En dat compleet met de naam van een Birdie die hem of haar bij dat bedrijf zou kunnen introduceren. Als dat nog geen zachte landing verzorgt!

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners