Met je eigen Lego-minifiguurtje op zoek naar een baan

Peter Boerman Op 06 oktober 2017
Gem. leestijd 2 min 1485x gelezen
Deel dit artikel:
Met je eigen Lego-minifiguurtje op zoek naar een baan

Papieren cv’s? Ontwerper Andy Morris vindt het maar niets. Veel te saai. En dus maakte hij zijn eigen Lego-figuurtje.

De 34-jarige Morris besloot tot het opmerkelijke cv om op te vallen in de arbeidsmarkt, nadat hij een in Wales zijn ontwerpersopleiding had afgerond. Het Lego-poppetje liet hij customized maken, compleet met een cv met afgevinkte hokjes in de ene hand en een laptop in de andere. Ook de verpakking is op maat gemaakt.

lego andy morris portret

Alles moet fun zijn

Alles in het leven moet fun zijn, zelfs solliciteren, zei Morris over zijn cv, tegen Dezeen. ‘Traditionele cv’s zijn misschien goed om resultaten uit het verleden te laten zien. Ze zijn echter beperkt als het gaat om de persoonlijkheid, creativiteit en innovatie die je erin kunt stoppen.’ Bovendien, zegt hij op zijn eigen site: ‘Traditionele cv’s zijn niet alleen sáái voor de verzender, maar ook voor de ontvanger, die door veel papierwerk heen moet.’

lego andy morris achterkant

Wie wil er nou geen Lego toegestuurd krijgen?

Vandaar zijn 3D-versie van zichzelf, zegt hij. Plus: ‘Wie wil er nou geen Lego via de post toegestuurd krijgen, en de persoon aannemen met zo’n vernieuwende aanpak?’

‘Traditionele cv’s zijn niet alleen sáái voor de verzender, maar ook voor de ontvanger’

Morris werkte eerst in de finance, maar in plaats van ‘met multimiljoenen-accounts te werken’, besloot hij tot een carrièreswitch, omdat hij daar meer van zijn creativiteit in kwijt kan. In de kunst die hij hiervoor als zelfstandige maakt, komt overigens ook al veel speelgoed voor.

lego andy morris

De eerste uitnodigingen zijn binnen

Het is bepaald niet het eerste creatieve cv dat gemaakt wordt, al is het natuurlijk wel een van de meer opvallende. De effectiviteit van die creatieve cv’s wordt overigens betwist, zeker als het gaat om banen buiten het designwereldje om.

lego andy morris

Voor Morris lijkt zijn Lego-poppetje overigens wel te werken. Niet alleen kreeg hij er al volop aandacht mee, van Buzzfeed tot Bored Panda, ook de eerste uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken stromen inmiddels binnen.

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners