Opvallend: zorginstelling strikt Ron Jans voor wervingscampagne

Peter Boerman Op 01 augustus 2017
Gem. leestijd 2 min 911x gelezen
Deel dit artikel:
Opvallend: zorginstelling strikt Ron Jans voor wervingscampagne

Zijn vader wordt er goed verzorgd. Dus toen het Zwolse Driezorg voormalig PEC Zwolle-trainer Ron Jans vroeg voor een wervingscampagne, zegde hij graag zijn hulp toe.

En zo is ‘de held van Zwolle’ nu ineens het gezicht van een campagne die meer mensen moet interesseren voor een baan bij de ouderenzorgorganisatie. Met ‘Spelers in de zorg‘, een knipoog naar Jans’ beroep, hoopt Driezorg ‘nieuwe sterspelers’ te vinden voor zijn zorgteams.

Het is net kaatsen

De campagne bevat onder meer advertenties, flyers, posters en een speciale webpagina. Er is ook een interview met Ron Jans te lezen, waarin hij uitlegt waarom hij hier zo graag aan meewerkt. Daar vergelijkt hij werken in de zorg onder meer met het Friese ‘kaatsen’. “Je geeft al die hulp en vriendelijkheid en daar krijg je zoveel voor terug. Je bent als verzorgende of huishoudelijke hulp ook het aanspreekpunt en dat waarderen ouderen”.

‘Ouderenzorg is net kaatsen. Je geeft hulp en krijgt er zoveel voor terug’

Manifest voor de zorg

De ouderenzorg heeft het moeilijk om aan voldoende personeel te komen. Er is mede dankzij het ‘Manifest voor de zorg’ van Hugo Borst en Carin Gaemers weer geld voor meer medewerkers, maar er is zeer weinig instroom van jongeren in de sector.

Drie dames naar Drenthe

De naam van Ron Jans kwam snel boven toen in een campagnevergadering werd gebrainstormd over hoe aan meer mensen te komen. ‘De vader van Ron Jans woont bij Driezorg-locatie Fermate’, wist een van de betrokkenen te melden. ‘Laten we die vragen’, zei een ander. Niet lang daarna togen drie dames van de instelling naar Jans’ huis in Drenthe, waar onder meer het interview werd opgenomen.

Vader Dries wordt goed verzorgd

Ron Jans werkte graag mee aan de wervingscampagne van Driezorg, omdat hij tevreden is over de zorg die Driezorg zijn vader Dries biedt in 1 van hun 11 zorghuizen in Zwolle, maar ook omdat hij de ouderenzorg in het algemeen een warm hart zegt toe te dragen. De campagne gaat door tot na de zomer. Driezorg zoekt onder meer nieuwe collega’s Verpleegkundigen en Verzorgenden niveau 3 IG (Individuele Gezondheidszorg).

Het volledige interview met Ron Jans, voormalig trainer PEC Zwolle:

Lees ook:werven in de zorg

Meer over werven in de zorg?

Volg op 7 november in Amersfoort het seminar ‘Beter werven in de zorg‘. Wie zich vóór 7 oktober 2017 inschrijft voor deze training mag een collega van dezelfde organisatie meenemen met 50% korting. Gebruik hiervoor bij inschrijving de actiecode combi-zorg.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners