Origineel nieuw middel in strijd om schaarse IT’er: een heuse adellijke titel

Altijd al bij de adelstand willen horen? Bij IT-werkgever Pink Elephant kan het tegenwoordig. Wie bij het bedrijf komt werken, kan namelijk een titel als Lord of Lady tegemoet zien.

Peter Boerman Op 04 juli 2019
Gem. leestijd 2 min 1057x gelezen
Deel dit artikel:
Origineel nieuw middel in strijd om schaarse IT’er: een heuse adellijke titel

Dat er in de krappe arbeidsmarkt weer gevochten wordt om IT’ers, is natuurlijk geen nieuws. En dat je het daarbij niet meer redt met alleen pingpongtafels en glijbanen op kantoor, dat weten we inmiddels ook wel. Laat staan met de obligate leaseauto of het vrije aantal vakantiedagen.

‘Nieuwe medewerkers mogen zich straks Lord of Lady van Glencoe noemen’

Maar Pink Elephant werpt nu wel een héél originele secundaire arbeidsvoorwaarde in de strijd: een heuse adellijke titel. Door kleine stukjes grond in de Schotse hooglanden te kopen op naam van de nieuwe medewerkers, mogen zij zich vanaf dat moment ‘Lord‘ of ‘Lady van Glencoe’ noemen.

Lord of Lady van 1 vierkante voet

De titel ‘Lord’ is een verbastering van het Schotse Laird, wat niet meer betekent dan: landheer, of zoals het tegenwoordig vaker wordt genoemd: landeigenaar. ‘Lady’ is de aanhef van een vrouwelijke landeigenaar. In Schotland is het relatief simpel om landeigenaar te worden. Er is namelijk een Schotse wet die het registreren van kleine stukken aangekochte grond niet verplicht maakt, en gewoon laat verlopen onder Schotse contractwetgeving. Pink Elephant maakt hier gebruik van door een piepklein stukje grond van 1 square feet (0,092 m2) aan te schaffen voor nieuwe medewerkers.

Het Schotse Glencoe

Highland Titles Charitable Trust

Voor deze actie is Pink Elephant een samenwerking aangegaan met Schotse bosbeheerorganisatie Highland Titles Charitable Trust. Deze liefdadigheidsinstelling staat bekend om de verkoop van kleine stukjes grond, gelinkt aan de bijbehorende titel. Met de opbrengst hiervan wordt het landschap van de Schotse hooglanden in oude staat hersteld. Dat landschap is door eeuwen intensieve landbouw en commerciële bosbouw ernstig achteruitgegaan.

Hoewel men de titel Laird, Lord of Lady mag voeren, worden kersverse grondbezitters niet bijgeschreven in de Schotse adel.

Highland Titles erkent het recht om de titel van Laird, Lord of Lady van Glencoe te gebruiken. Het gaat zelfs zo ver dat er een juridisch document wordt uitgeven dat het recht vermeldt om de nieuwe titel aan te nemen. Met dit document kan men verschillende instanties zoals banken vragen om hun aanhef te veranderen naar Lord of Lady. Hoewel men de titel Laird, Lord of Lady van Glencoe mag voeren, worden kersverse grondbezitters niet bijgeschreven in de Schotse adel.

Ludieke manier van aandacht trekken

‘Met deze campagne willen we op een ludieke manier de aandacht trekken van IT’ers met gevoel voor humor’, aldus Thijs Lamers, marketeer bij Pink Elephant. ‘Dat we daarmee ook bijdragen aan bescherming van de flora en fauna in de Schotse hooglanden maakt deze samenwerking tot een win-win situatie.’

Glencoe komt bijvoorbeeld voor in de James Bond-film Skyfall

Glen Coe, of Glencoe, is een bekend gebied in Schotland. Het komt voor in bijvoorbeeld de James Bond-film Skyfall en verschillende Harry Potter-films.

Lees ook:

 

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners