Voor oudere HR-professional zit de arbeidsmarkt nog steeds flink op slot

Peter Boerman Op 19 oktober 2017
Gem. leestijd 2 min 1013x gelezen
Deel dit artikel:
Voor oudere HR-professional zit de arbeidsmarkt nog steeds flink op slot

Ondanks de schaarste aan goed HR-personeel zit de arbeidsmarkt nog steeds behoorlijk ‘op slot’ voor wie de 50 is gepasseerd. Ouderen worden nauwelijks gebeld, en zoeken ook zelf zelden een nieuwe baan.

Het aantal vacatures voor HR-personeel was in het afgelopen kwartaal maar liefst 29 procent hoger dan in dezelfde tijd vorig jaar, blijkt uit de meest recente editie van de Stand van HR, een met regelmaat terugkerend onderzoek door Compagnon en de Intelligence Group. Door die ‘aanhoudend grote vraag’ blijft er ‘veel concurrentie’ bij de werving van HR-personeel, aldus de onderzoekers.

stand van hr voor ouderen op slot

Markt voor ouderen toch op slot

Maar ondanks die schaarste, zit de arbeidsmarkt voor ouderen opvallend genoeg behoorlijk op slot, constateert het rapport. Met 40 procent vormen mensen boven de 50 tegenwoordig de grootste groep onder HR-professionals. Zo’n 25 procent is onder de 35 jaar, 35 procent is tussen de 35 en 50 jaar.

Slechts 3% van de 50-plussers in HR is in het afgelopen jaar van werkgever gewisseld

Toch komen die ouderen nauwelijks meer van hun plaats. Slechts 8% is actief op zoek naar een (nieuwe) baan, maar liefst 45% zegt zelfs niet eens latent op zoek te zijn, en slechts 3% is in het afgelopen jaar daadwerkelijk van werkgever gewisseld. Ter vergelijking: bij de HR-professionals tot 35 jaar is dit respectievelijk 16%, 33% en 20%.

Ze worden ook niet vaak gebeld

Ouderen worden ook veel minder benaderd voor een andere baan, zo blijkt uit het onderzoek. Van de 50-plussers zegt zelfs het merendeel ‘nooit’ gebeld of gemaild te worden door een andere werkgever. Voor HR-professionals jonger dan 35 jaar geldt dit slechts voor 1 op de 3, en wordt ruim 40 procent toch minstens eens per kwartaal wel benaderd voor een eventuele overstap.

stand van hr ouderen op slot

Of het door (onbewuste) leeftijdsdiscriminatie komt, of doordat ouderen zelf gewoon geen zin meer hebben in een andere baan, dat laten we maar even in het midden. Maar als het onderzoek één ding duidelijk maakt, is het wel waar er een grote kans ligt voor wie met schaarste kampt. Bij de ouderen. Daar is de concurrentie veel minder groot, en ze worden bovendien veel minder vaak gebeld. Nu hen alleen nog even in beweging krijgen…

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners