Wim op woensdag: Over de humor van recruitmentblunders

Kandidaten gewoon drie weken in de wacht zetten: is dat nog van deze tijd? Wim van den Nobelen kwam het tegen, en kon er in elk geval wel om lachen. Maar zeg eens, welke blunders in recruitment kom jij allemaal zoal tegen?

Wim Van den Nobelen Op 27 juli 2022
Gem. leestijd 2 min 622x gelezen
Deel dit artikel:
Wim op woensdag: Over de humor van recruitmentblunders

Het is zomer. Tot niet zo lang geleden stond dat synoniem voor komkommertijd. Tegenwoordig draait alles, dus ook recruitment, op volle kracht door. Een momentje voor rust is er niet meer bij. Daarom deze oproep om alles luchtig te houden. Ik ben op zoek naar recruitmentblunders. We gaan niet namen and shamen, maar gewoon lol maken.

Afgelopen week plaatste ik op Facebook bovenstaande post, wat uiteindelijk de aanleiding is tot deze oproep. Ik had een vacaturetekst gezien met als een na laatste regel:

-/- Sense of humor

En als laatste:

Please note that if your application is successful we will contact you within three weeks.

Daarbij vroeg ik me af: slaat deze laatste regel op de een na laatste of zou het de werkgever bittere ernst zijn?

Ik kon er om lachen

Persoonlijk kon ik er wel om lachen. Leedvermaak, zeker. Maar dit kan soms de leukste vorm van vermaak zijn. Daarom kijk ik uit naar jullie suggesties. Ze mogen hieronder geplaatst worden, naar mij gemaild worden of via WhatsApp naar O650602624. Er hoeft geen bron of naam bij. Als er voldoende inzendingen zijn (minimaal 10), maken we er een wedstrijdje van met twee kaartjes voor een comedyshow/film voor de leukste inzending.

Over de auteur

wim van den nobelen recruiterdilemma'sWim van den Nobelen is recruiter salarisadministratie bij Strictly People. Hij schrijft voor Werf& de ‘Wim op woensdag’. Op elke woensdag vind je hier een blog, onderzoek of artikel van hem.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij Strictly People
Wim van den Nobelen is eigenaar van werving- en selectiebureau Strictly People en recruiter op het gebied van Salarisadministratie.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners