Overheid biedt jongeren kansen

Redactie Op 20 augustus 2009 Gem. leestijd 2 min3635x gelezen
Deel dit artikel:

Met een tweetal nieuwe initiatieven gaan de Vereninging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het UWV investeren in jongeren. Het aantal openstaande vacatures daalt nog steeds en de werkeloosheid neemt nog altijd toe. Goed nieuws dus voor jongeren die een carrière willen beginnen in de publieke sector en voor overheidsinstanties die op zoek zijn naar jong talent.

VNG traineeship

Het VNG gaat hierbij functioneren als een soort detacheringsbureau voor studenten en starters met maximaal 1 jaar werkervaring. De trainees gaan voor een periode van maximaal 2 jaar aan de slag bij 4 verschillende gemeenten. Ze werken 32 uur per week en krijgen daarnaast 8 uur training van de VNG.

Dit is niet de eerste keer dat gemeenten de handen ineen slaan om trainees te werven. Eerder startte al het programma ‘Trainee in Brabant‘, een samenwerkingsverband tussen 12 Brabantse gemeenten, het Waterschap Aa en Maas en de Provincie Noord-Brabant. Hier werken trainees gedurende 18 maanden bij 2 of 3 verschillende werkgevers in uiteenlopende projecten. Een nieuwe ronde start in april 2010.

UWV traineeship

Het UWV gaat de strijd aan met de toenemende jeugdwerkeloosheid door 200 jongeren zonder werkervaring op te leiden tot junior werkcoach. Hun werk is vervolgens om andere werkeloze leeftijdsgenoten te gaan helpen bij het vinden van een baan. Het UWV streeft ernaar om jongeren beter door de economische crisis heen te helpen.

Het UWV is per direct begonnen met het werven van trainees. De eerste 100 kunnen per 1 oktober al aan de slag. De 2e ronde wordt volgend jaar zomer geworven. Alleen jongeren die kort geleden hun HBO of Universiteitsdiploma hebben behaald komen in aanmerking voor een traineeship.

Bronnen:

www.vnggemeentetrainee.nl

www.uwv.nl

www.traineeinbrabant.nl

www.cbs.nl

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
OTYS
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
RecruitNow
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS
YOBZ