Politie start speciale wervingscampagne voor ‘honderden IT-vacatures’

Peter Boerman Op 05 februari 2018
Gem. leestijd 2 min 1896x gelezen
Deel dit artikel:
Politie start speciale wervingscampagne voor ‘honderden IT-vacatures’

Met zo’n 61.000 mensen profileert de politie zich graag als ‘grootste werkgever van Nederland’. Niet gek dat er voor IT’ers ‘enkele honderden vacatures’ zijn of komen. Een grote campagne moet het leed verzachten.

De ‘langdurige’ wervingscampagne die de politie vandaag start moet ‘de komende jaren’ meegaan. Er is een speciale campagnewebsite geopend vol filmpjes over diverse onderdelen van het werk: van ‘predictive policing‘ tot ‘legaal hacken’ en ‘cybercrime aanpakken’.

https://www.youtube.com/watch?v=hxYZ7QnFpSY

De behoefte aan IT’ers heeft er onder meer mee te maken dat IT een steeds grotere rol speelt in de politietaken. De recente infiltratie door de politie op het dark web is daarvan een voorbeeld. Maar er is ook meer prozaïsch werk te doen, zoals ervoor zorgen dat de bedrijfsvoering op rolletjes verloopt.

15 vacatures open, 1% van alle IT’ers in dienst

De politieorganisatie in Nederland kent nu al zo’n 1.600 IT’ers. De aangeboden vacatures zijn beschikbaar door heel Nederland, van de Landelijke Eenheid in Driebergen tot Rotterdam en van Amsterdam tot Zwolle. De vacatures staan overigens niet op de campagnesite, maar op de gewone werkenbij-site van de politie. Op dit moment staan er zo’n 15 vacatures open, ongeveer 1% van het totaal aantal IT’ers dus.

politie werving 2

‘Absoluut écht politiewerk’

De politie wil met de video’s laten zien dat er bij hen goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn, een sociale bedrijfscultuur, diversiteit aan werkzaamheden, en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. En IT-werk is er ook absoluut écht politiewerk, benadrukt woordvoerder Willem Hinskens. ‘Dat laten de diverse video’s wel zien.’

Aantal inbraken gedaald – dankzij IT

Zo vertelt IT’er René Melchers hoe het Criminaliteits Anticipatie Systeem (het CAS) surveilleren op auto- en woonhuisinbraken zó succesvol heeft gemaakt, dat het aantal inbraken aanzienlijk is gedaald. ‘En we rijden mee in een van de drie digibussen die zijn uitgerust met alle apparatuur om in beslag genomen gegevensdragers zoals laptops op locatie te kunnen imagen.’

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners