Preselectie anno 2017: bij Optiver maak je alleen kans als je de 'magische puzzel' kunt oplossen

Peter Boerman Op 05 april 2017 Gem. leestijd 1 min1252x gelezen
Deel dit artikel:
Preselectie anno 2017: bij Optiver maak je alleen kans als je de 'magische puzzel' kunt oplossen

Geinige innovatie bij beursbedrijf Optiver: als je de puzzel die ze hebben opgenomen in de vacaturetekst niet weet op te lossen, kun je de baan (als Data Scientist) wel vergeten.

Wat je er verder ook van vindt, ze durven de lat bij Optiver in elk geval wel hoog te leggen. In de vacaturetekst staat een verhaal van Calvin die naar school loopt, met een toverstok waarmee hij de stoplichten van kleur kan laten verschieten. Een leuk uitgangspunt, maar wat betekent het nou in de praktijk precies?

optiver puzzel

Antwoorden is verplicht

Lekker puzzelen in recruitment, dat zien we de laatste tijd natuurlijk wel vaker. Denk maar aan de Escape Room van ABN Amro, aan de ‘CrimeDiggers‘ van de nationale politie of aan de ‘Treasure Hack‘ van Achmea. Maar het is voor zover bekend de eerste keer dat in een vacaturetekst zo duidelijk een antwoord op een puzzel gevraagd wordt. En zie het als sollicitant ook vooral niet als iets vrijblijvends: zonder antwoord word je sollicitatie niet eens in overweging genomen, stelt Optiver.

optiver data scientist vacature

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
Otys Recruiting Technology
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS