Primeur: bij detacheerder Daan kunnen professionals zich nu laten uitbetalen in eigen crypto

Je personeel uitbetalen in je eigen crypto. Met de Daan Coin is het detacheerder Daan die (vanaf volgende maand) de primeur heeft. En dat alles onder de noemer #Uitmuntjeswerkgeverschap. Hoe is het zo gekomen?

Peter Boerman Op 29 maart 2024
Gem. leestijd 2 min 1144x gelezen
Deel dit artikel:
Primeur: bij detacheerder Daan kunnen professionals zich nu laten uitbetalen in eigen crypto

Detacheringsbureau Daan heeft aangekondigd dat het bureau zijn professionals de keuze gaat bieden om zich uit te laten betalen in crypto. Vanaf komende maand lanceren ze hun eigen Daan Coin. Het is daarmee naar eigen zeggen het eerste bureau in Nederland dat deze vooruitstrevende manier van uitbetalen doorvoert. Jeroen van Kooij, directeur van Daan: ‘Ons bureau is de afgelopen jaren gegroeid en we hebben gezien dat digitalisering een grote impact heeft gehad op hoe we leren, werken, contacten onderhouden en onze vrije tijd inrichten.’ En uitbetalen in crypto past daar volgens hem goed bij.

‘Kijkend naar de populairste munten zoals de Bitcoin, Ethereum en Cardano zien we dat crypto aan een opmars bezig zijn. Onder het mom van het geloof in uitmuntend werkgeverschap wil Daan iedereen op laagdrempelige manier kennis laten maken met crypto. Op het platform Binance kun je de waarde van de Daan Coin dagelijks in de gaten houden. Zo hebben wij ook gezien dat de lancering van de Daan Coin het betaalmiddel meteen in de lift heeft gezet’, aldus Van Kooij.

#uitmuntjeswerkgeverschap

Met de introductie van de eigen coin profileert Daan zichzelf tegelijkertijd (opnieuw) via social media met de hashtag #uitmuntjeswerkgeverschap. Het is overigens niet de eerste keer dat de detacheerder deze tijd van het jaar gebruikt om een innovatie te lanceren. Zo overwoog het bedrijf vorig jaar nog de naam te veranderen in het populaire Noah, kwam het bedrijf 2 jaar geleden, ook toevallig rond deze tijd, op de proppen met de Jobmachine, een ouderwetse eenarmige bandiet, onder de noemer ‘Geef een draai aan je carrière!’. Zo’n 3 jaar geleden trok het bedrijf eind maart de aandacht met de introductie van de ‘Daan X Elektrische Rollator‘.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners