Eigenschappen projecten #1-pullfactor voor IT-programmeurs

Peter Boerman Op 30 januari 2016
Gem. leestijd 2 min 733x gelezen
Deel dit artikel:
Eigenschappen projecten #1-pullfactor voor IT-programmeurs

De kwaliteit van de projecten die ze kunnen gaan doen is de allerbelangrijkste trigger voor developers om op een vacature te reageren.

Met 40 procent van de stemmen staat het selectiecriterium ‘projecten’ met stip op één. Gevolgd door flexibiliteit, wat voor 21 procent van de developers de doorslaggevende reden is. Op plek 3 en 4 komen autonomie en salaris, beide pullfactoren scoren 12 procent van de stemmen. De resterende respondenten (15 procent) kozen voor de antwoordoptie ‘anders’. Bij de open antwoorden vullen ze hier bijvoorbeeld ‘een platte organisatiestructuur’ en ‘de werksfeer’ in.

huxley

  • Wat is het belangrijkste criterium om al dan niet op een vacature te reageren?

Wat maakt ontwikkelaars tikken?

Een en ander blijkt uit het onderzoek ‘What makes developers tick?’ van Huxley IT. Het recruitmentbureau voor IT-specialisten in Nederland en België heeft verder ook nog onderzocht welke aspecten van flexibiliteit voor ontwikkelaars belangrijk zijn. Daaruit blijkt dat voor 43 procent flexibiliteit in werktijden het belangrijkst is. Ook de mogelijkheid om zelf de werklocatie te bepalen scoort hoog (22%). Andere belangrijke aspecten zijn: parttime werken (16%), vrijheid in vakantieplanning (9%), onkostenvergoeding (3%) of een combinatie hiervan (7%).

huxley 2

  • Welke aspecten van flexibiliteit vinden programmeurs belangrijk?

Gamers zijn het niet

Uit hetzelfde onderzoek kwam vorige week al naar buiten dat de meeste IT-programmeurs eigenlijk helemaal geen fervente gamers zijn, hoewel dat wel vaak gedacht wordt. Sterker nog, 56 procent van de developers geeft in het onderzoek zelfs aan helemaal niet te gamen. Joël Bennett, manager IT-divisie bij Huxley IT: ‘Developers zijn een zeer gewilde groep. Om de toppers in het vakgebied aan te spreken, is het belangrijk te weten wat zij zowel zakelijk als privé belangrijk vinden.’

Foto via Flickr.com

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners