Rabobank en Randstad plaatsen meeste vacatures

Redactie Op 07 juni 2011
Gem. leestijd 3 min 3308x gelezen
Deel dit artikel:

Rabobank en Randstad plaatsen meeste vacaturesHet totaal aantal postings (keren dat een vacature is geadverteerd) in de afgelopen drie maanden is met 37% gestegen ten opzichte van de drie maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures. Rabobank en Randstad plaatsten de meeste vacatures.

Aantal vacatureplaatsingen

Hieronder staat een grafiek met unieke vacatures en aantal postings uitgesplitst naar intermediairs en directe werkgevers.

Unieke vacatures en aantal postings uitgesplitst naar intermediairs en directe werkgevers

Aantal unieke vacatures en postings van intermediairs en directe werkgevers, de afgelopen 3 maanden vergeleken met de drie maanden daarvoor. Bron: Jobfeed Analytics

Aantal vacatures en postings flink gestegen

Zowel het aantal unieke vacatures als het aantal postings is in de afgelopen drie maanden, vergeleken met de drie maanden daarvoor, flink gestegen. Met name het aantal postings van directe werkgevers is hard gestegen, met 47%. Bij intermediairs is het aantal postings minder hard gestegen, maar het uniek/posting-ratio ligt hier wel hoger: 1,62 ten opzichte van 1,46 van directe werkgevers. Dit houdt in dat elke unieke vacature gemiddeld 1,62 keer geplaatst wordt door intermediairs.

Top 10 werkgevers en intermediairs

Om een inzicht te krijgen in de grootste adverteerders in de markt, toont Jobfeed top 10 ranglijsten, geschikt naar werkgevers en intermediairs.

Directe werkgeversRabobank (1)

ING (8)

Philips (2)

‘s Heeren Loo (14)

Agilent (3)

VU Medisch Centrum (4)

DekaMarkt (11)

Logica (10)

FrieslandCampina (18)

Scapino (>250)

IntermediairsRandstad (1)

Tempo-Team (2)

Start People (3)

Vitae (4)

Creyfs Uitzendbureau (5)

Continu Engineering (7)

Unique Uitzendburo (8)

Adecco (6)

Huxley Associates (9)

Olympia Uitzendbureau (14)

Lijstjes directe werkgevers en intermediairs gerangschikt naar meest aantal postings. periode Mrt ’11 – Mei ’11 (Dec ’10  – Feb ’11). Bron: Jobfeed Analytics

Rabobank staat bij directe werkgevers bovenaan. Kijkend naar cijfers in Jobfeed wordt duidelijk dat ook in vorige periodes Rabobank ruim bovenaan stond. ING en Philips, de nummer twee en drie van deze periode stonden in de vorige periode nog op plek 8 en 2. Bij de intermediairs is de top 5 gelijk gebleven aan vorige periode. Van de spelers in de top 10 is alleen de nummer 10 veranderd: Olympia Uitzendbureau heeft Independent recruiters uit de top gestoten. Over drie maanden toont Jobfeed de nieuwe stand van zaken op Werf-en.nl.

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

Analytics by jobfeedDe cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 43.300 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners