Met deze rap wil De Hartekamp Groep nieuwe mensen aan zich binden

Peter Boerman Op 14 juni 2018
Gem. leestijd < 1 minuut 1026x gelezen
Deel dit artikel:
Met deze rap wil De Hartekamp Groep nieuwe mensen aan zich binden

Hey now, what are you waiting dan? Dit is een leuke werkplek, meld je an.’ Met zulke lines probeert De Hartekamp Groep een heel nieuwe doelgroep te bereiken.

Het is misschien een combinatie die je niet zo snel zou verwachten. Aan de ene kant De Hartekamp Groep, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, aan de andere kant de stoere Haarlemse rappers van Dos Hermanos. Maar het werkt wel, getuige de video die de rappers deze week de wereld in brachten:

Al de tweede keer

Het is al de tweede keer in korte tijd dat De Hartekamp Groep weet op te vallen met minder conventionele wervingsmethodes. Eind mei werden ook al speeddates georganiseerd voor vakantiekrachten, waarbij ook de cliënten een prominente rol speelden.

Cliënten deden de hapjes en drankjes

Ruim 50 kandidaten in zowel Heemstede als Heemskerk spraken toen met begeleiders en cliënten, die eveneens in de weer waren met hapjes en drankjes. Een van de begeleiders, zelf ook dj, zorgde voor wat zomerse klanken. Het op touw zetten van de speeddates bleek ‘echt teamwork’, aldus de organisatie. Eigen medewerkers van de Hartekampgroep verspreidden honderden flyers in de regio, en maakten zelf een filmpje met begeleiders en cliënten in de hoofdrol. ‘Hoewel nog niet alle aanmeldingen verwerkt zijn, kunnen we nu al zeggen dat de speeddates een groot succes zijn. Een groot deel van de kandidaten kan uitzien naar een prachtige vakantiebaan’, aldus De Hartekamp Groep.

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners