Reactie Werf& top 25: Powervrouwen in Recruitmentland

Redactie Op 24 december 2009
Gem. leestijd < 1 minuut 2716x gelezen
Deel dit artikel:

Naar aanleiding van de verkiezing van ‘de meest invloedrijke werf’er van het jaar’ door Werf& is het netwerk Powervrouwen in Recruitmentland opgericht. Want van de 25 mensen in de lijst waren slechts 3 vrouwen. En dat heeft veel vrouwen verbaasd, daar het vakgebied voor 70% uit vrouwen bestaat. Wat is er mis gegaan, vroeg initiatiefnemer Valeri Berns zich af?

Waren die mannen nu echt beter/vernieuwender dan de vrouwen dit jaar? Of waren mannen er alleen beter in geslaagd hun resultaten zichtbaarder te maken? Of kwam het doordat mannen zichtbaarheid simpelweg belangrijker vinden dan wij en stopten ze er in 2009 meer tijd in om zichtbaar te zijn dan wij vrouwen?

Of hebben vrouwen in Recruitment Nederland dan toch ook gewoon last van een Old Boys Network en een glazen plafond?

Korte tijd hielden deze vragen Valeri Berns bezig, totdat zij zich realiseerde dat deze helemaal niet relevant zijn. Uitgaan van haar eigen kracht….dat is wat een Powervrouw doet en zo richtte zij op zaterdag 12/12 spontaan de LinkedIn group Powervrouwen in Recruitmentland op: een kennisdelings en brandingsplatform voor en door vrouwelijke Recruitmentprofessionals.

Binnen een week sloten meer dan 100 vrouwen zich aan. Een aantal dat uiteraard nog dagelijks groeit. Dagelijks wordt informatie over ons recruitmentvakgebied gedeeld en uitgewisseld. Off line wil het netwerk borrels, kennisdelingssessies, trainingen etc. gaan organiseren. Daarnaast worden er discusies gevoerd hoe de Powervrouwen het beste online en offline kunnen bundelen om het vakgebied verder te brengen.

Inmiddels heeft het netwerk zich opgegeven voor het meest inspirerende vrouwennetwerk 2010, een verkiezing van het magazine LOF!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Valeri Berns (06 51 52 78 12) of word lid van de LinkedIn Group Powervrouwen in Recruitmentland.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners