Recruiters opgelet: de IT’er slaat terug

Peter Boerman Op 11 augustus 2014
Gem. leestijd < 1 minuut 5301x gelezen
Deel dit artikel:
Recruiters opgelet: de IT’er slaat terug

De IT’er strikes back. Moe van alle toenaderingspogingen van recruiters, besluiten er steeds meer hierover een boekje open te doen.

Terwijl aan de ene kant de werkloosheid nog steeds gigantisch is, wordt er aan de andere kant weer aan IT’ers getrokken like it’s 1999.En daar zijn ze niet allemaal evenveel van gediend, blijkt uit enkele recente online initiatieven.

Shit die ze doen

Zo is er shit-recruiters-do, een bij vlagen hilarische tumbl-site waarop it’ers doorgeven op wat voor manieren zij allemaal benaderd worden. Het geeft op zijn best een wat sneue indruk van de recruiters van Nederland, en op zijn minst vooral een irritante. En sinds een tijdje is er ook een heuse zwarte lijst bijgekomen.En begon Rob Janssen met een Wall of Shame voor mensen die zich weinig gelegen lieten aan zijn toch aan duidelijkheid niets te wensen overlatende boodschap ‘NO RECRUITMENT’.

mogen we over een paar jaar ook een ‘recruit-me-niet-register’  verwachten?

Discussie

De verschillende initiatieven leidden elders online de afgelopen weken al tot enige discussie. Of het leidt tot voorzichtiger toenaderingspogingen valt echter nog te bezien. In vrijwel dezelfde tijd viel in elk geval ook al te lezen dat de recruiters zich verdringen voor de deuren van Microsoft, waar de komende jaren duizenden IT’ers hun baan dreigen te verliezen. Zolang de IT’ers zo gewild zijn, zullen er dus ook wel meer of minder geslaagde toenaderingspogingen blijven. Of zouden we over een paar jaar – in analogie van het bel-me-niet-register – ook een ‘recruit-me-niet-register’ mogen verwachten?

Foto via Flickr.com

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners