Als ze zelf worden gerecruit, schrikken recruiters zich vaak rot

Peter Boerman Op 26 juli 2016
Gem. leestijd 2 min 1675x gelezen
Deel dit artikel:
Als ze zelf worden gerecruit, schrikken recruiters zich vaak rot

Als recruiters zelf worden gerecruit, schrikken ze zich vaak rot van hoe dat gebeurt. Daardoor “missen veel bedrijven de slag om talent”.

Een traag wervingsproces, een ellenlange selectieprocedure of een nogal traditionele aanpak? Volgens Yacht schrikken veel recruiters ervan als ze ergens anders aan de slag willen. “Professionals willen niet meer drie, vier keer op gesprek gaan voordat ze ergens mogen starten”, stelt Ellen Bergh, commercieel manager HRM. “Als bedrijven oude tradities loslaten, voorkomen ze dat talent aan hun neus voorbijgaat.”

Flinke groei in vacatures

En dat loslaten van tradities is nodig ook, want het aantal vacatures voor recruiters en ander HR-personeel groeit nog steeds flink, blijkt uit onderzoek dat Jobdigger voor Yacht uitvoerde. Voor al het HR-personeel was de groei ruim 50 procent in 1 jaar, recruiters staken daar nog eens bovenuit, met een groei in vacatures van zelfs 54% in 1 jaar.

recruiters

Een uitdaging

Een ‘uitdaging’, noemt Yacht die grote vraag naar HR-professionals op de arbeidsmarkt. “Kandidaten uit het vakgebied HRM zijn niet meer zo loyaal als enkele jaren terug”, aldus Bergh. “HR-professionals nemen steeds meer de regie en hebben keuze uit meerdere vacatures. Daar moeten opdrachtgevers meer van doordrongen zijn.”

yacht jobdigger aantal vacatures recruiters Foto boven via Pixabay

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners