In recruitment zijn we behoorlijk vaardig, zeggen HR-managers zelf

Peter Boerman Op 15 december 2016
Gem. leestijd 2 min 562x gelezen
Deel dit artikel:
In recruitment zijn we behoorlijk vaardig, zeggen HR-managers zelf

Werving en selectie? Daar zijn we behoorlijk vaardig in, zeggen de meeste Nederlandse HR-managers.

Maar liefst 44 procent van de HR-managers geeft de organisatiebekwaamheid op het gebied van recruitment een 8 of hoger. Gemiddeld hebben ze een 7,1 over voor de eigen werving- en selectievaardigheden.

hoe bekwaam in recruitment?Die rapportcijfers zijn veel hoger dan de inschatting van de eigen bekwaamheid op het gebied van bijvoorbeeld strategische personeelsplanning (een 6,1), duurzame inzetbaarheid (6,4) of leiderschapsontwikkeling (ook gemiddeld een 6,4).

Prioriteiten onderzocht

Alleen op het gebied van opleiding en ontwikkeling vinden HR-managers zich even bekwaam, blijkt uit de meest recente versie van de HR Benchmark van Raet, waarvoor jaarlijks de prioriteiten en meningen van Nederlandse p&o’ers worden onderzocht.

W&S terug in de top-5

raet prioriteitenHet is dit jaar voor het eerst in ruim 5 jaar dat werving en selectie bij de respondenten weer in de top-5 van prioriteiten staat. Zo’n 22 procent van de HR-medewerkers en bestuurders ziet de noodzaak ervan in om hier werk van te maken, aldus het onderzoek.

Zijn we aantrekkelijk genoeg?

Met het oog op de verwachte uitstroom als gevolg van vergrijzing en ontgroening, bevestigen bestuurders de noodzaak voor een effectieve recruitmentaanpak. Meer dan voorgaande jaren maken ze zich zorgen of hun organisatie aantrekkelijk genoeg is voor het behoud en werven van nieuw talent.

Meeste tijd aan besteed

Opvallend is dat werving en selectie niet alleen als belangrijk onderdeel wordt gezien van het werk, de ondervraagde HR-managers zeggen er ook verreweg het meeste tijd aan kwijt te zijn. Geen ander agendapunt komt er qua tijdsbesteding ook maar in de buurt.

Zorgen over vaardighedentekort

Dat werving en selectie veel tijd vergt is ook niet zo gek. De respondenten zeggen zich het meest zorgen te maken over de behoefte aan andere competenties door veranderende marktomstandigheden (51%) en een tekort aan specialistische vaardigheden (41%). Juist recruitment kan hiervoor natuurlijk een oplossing bieden.

Niet alleen vervanging, ook uitbreiding

De HR-managers zeggen volgend jaar niet alleen mensen te willen vervangen, maar gemiddeld ook dat ze willen uitbreiden. Maar liefst 36 procent zegt volgend jaar meer medewerkers in loondienst aan te nemen, het hoogste percentage in 3 jaar. En slechts 28 procent denkt volgend jaar met krimp te maken te hebben, het laagste percentage in 3 jaar.

raet verwachtingen

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

 

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners