Recruitment Tech Awards van 2017 zijn prooi voor Olympia en OnRecruit

Peter Boerman Op 23 november 2017
Gem. leestijd 2 min 1426x gelezen
Deel dit artikel:
Recruitment Tech Awards van 2017 zijn prooi voor Olympia en OnRecruit

De Recruitment Tech Awards van dit jaar zijn gewonnen door Olympia en OnRecruit.

OnRecruit was de winnaar in de categorie Best Tooling en Olympia won de eerste prijs in de categorie Best Case.

Juryvoorzitter trots

Juryvoorzitter Marieke van Heek zei bij de uitreiking trots te zijn op de kwaliteit van de inzendingen van dit jaar. Vooral de groei van het aantal inzendingen in de categorie ‘Best Case’ maakte bij haar indruk. ‘Want dat geeft voor mij ook aan waar het de komende jaren naartoe gaat in het vak. We zien nu dat de tooling ook steeds meer wordt toegepast. De tools die we de afgelopen jaren hier voorbij hebben zien komen, die gaan we de komende jaren ook echt in de praktijk zien, denken wij.’

‘Prachtige case, met prachtige resultaten’

Edwin Velsink van Olympia kreeg bij de pitches eerder op de dag al het meeste applaus van de zaal. Dat bleek een goede voorspeller. ‘Een prachtige case, met prachtige resultaten’, zei hij er daarbij zelf ook al over. De wervingscockpit van Olympia heeft naar zijn zeggen met een in-app training ‘van 500 HR-professionals echte e-recruiters gemaakt’. Volgens hem heeft dat ertoe geleid dat het uitzendbureau nu harder groeit dan de markt en dat de interne mensen niet alleen efficiënter werken, maar ook ‘met meer vakmanschap en plezier’.

Als Rocky boven op de berg

Van de andere winnaar, OnRecruit, stond Dirk Meeuws bij de pitches op het podium. Hij had het daarbij over het ‘winnen van de war for talent‘ en uiteindelijk als Rocky bovenaan de berg te komen te staan. Hun werk: inzicht krijgen in alle touchpoints die kandidaten met je werkgeversmerk hebben, en daar zo efficiënt mogelijk op sturen. Zo wordt de hele funnel inzichtelijk. En dat nog AVG-proof ook, aldus Meeuws. ‘Want wij slaan géén herleidbare informatie van kandidaten op.’

Lang traject geweest

Olympia en OnRecruit zijn de laatst overgeblevenen van een lang traject. De 5-hoofdige vakjury van de Recruitment Tech Awards heeft dit jaar 24 inzendingen binnengekregen. De jury heeft uit al die inzendingen 5 cases en 5 tools opgenomen in de voorselectie. Die 10 mochten zich eerst presenteren aan de jury. De jury koos vervolgens maximaal 3 nominaties per categorie, waarna het publiek mocht stemmen op wie uiteindelijk de winnaar werd.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners