Recruitment Tech Awards prooi voor USG People en Recruitz.io

Peter Boerman Op 25 november 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1000x gelezen
Deel dit artikel:
Recruitment Tech Awards prooi voor USG People en Recruitz.io

De Recruitment Tech Awards van 2016 zijn gewonnen door USG People en Recruitz.io.

USG People werd winnaar in de categorie ‘Best Case’, Recruitz.io kreeg de award in de categorie ‘Best Tooling’.


Er waren in totaal 24 inzendingen voor de jaarlijkse prijzen voor beste (inzet van) recruitmenttechnologie. ‘Een mooi resultaat’, aldus juryvoorzitter Marieke van Heek (van Compagnon) tijdens de uitreiking op 24 november, in de Fabrique in Utrecht. De award-uitreiking was daar de finale van een uitverkochte editie van het Recruitment Tech Event.

‘Het vak is in ontwikkeling’

Volgens Van Heek geeft het grote aantal inzendingen aan ‘hoe zeer het vak in ontwikkeling is’. Uit de 24 inzendingen werden er door de vakjury eerst 9 uitgekozen voor een presentatie. Daarna bleven er 5 genomineerden over, waarop ook online kon worden gestemd.

Recruitmentmarketing is hot

Een rode draad in de inzendingen? Volgens Van Heek zie je ‘dat recruitmentmarketing ook in de tech heel erg terugkomt. Het engagen van talent, alles om er maar voor te zorgen dat mensen uiteindelijk op die ‘apply‘-knop drukken.’

Best Tooling

In de categorie ‘Best Tooling‘ versloeg Recruitz.io twee andere genomineerden: HelloTalent en IVY works. Het bedrijf in programmatic job advertising was de favoriet van zowel de vak- als de publieksjury. Mede-oprichter Laurent Scholten was zeer gelukkig met de prijs. ‘Mooi dat wij als jong bedrijf zo’n podium krijgen. Er zijn zoveel pizza’s in de nacht doorheen gegaan om zover te komen.’

Best Case

In de categorie ‘Best Case‘ was USG People de winnaar. Ton Sluiter stond samen op het podium met Textkernel, het bedrijf dat voor hen één database bouwde waarop de kandidaatgegevens te vinden zijn van alle merken die onder de paraplu ‘USG People’ vallen.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners