Referral blijkt bepaald nog niet doorgebroken

Peter Boerman Op 04 augustus 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 1004x gelezen
Deel dit artikel:
Referral blijkt bepaald nog niet doorgebroken

Slechts 1 op de 5 vacatures wordt vervuld via het eigen netwerk of via mond-tot-mondreclame, blijkt uit recent onderzoek. Daarmee valt de conclusie te rechtvaardigen dat referral blijkbaar nog niet overal doorgebroken is.

HR-managers geven liever de voorkeur aan meer traditionele en digitale methoden, zoals jobboards, cv-databases en arbeidsbemiddelaars, zo blijkt uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd op initiatief van Robert Half, zelf ook een arbeidsbemiddelaar.

Geen leidinggevenden!

Niet alleen werden opvallend weinig functies via referral vervuld, veel HR-managers zien zelfs helemaal niets in de ‘via-via’-methode die toch door veel anderen als zeer effectief wordt gezien. Zo’n 10% van de ondervraagde HR-managers gaf aan nooit leidinggevende posities via doorverwijzingen in te vullen, zo’n 8 procent beweert hetzelfde voor het ondersteunend personeel.

Niet een MKB-dingetje

De verschillen tussen grote bedrijven en het MKB zijn overigens opvallend klein: 19% van de HR-managers van het MKB geeft aan gebruik te maken van doorverwijzingen, tegenover 21% van de HR-managers van grootbedrijven.

Meer over referral

Foto via Flickr.com

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners