Home Onderzoek Als je meer referrals wilt, helpt een hoge bonus dan eigenlijk wel?

Als je meer referrals wilt, helpt een hoge bonus dan eigenlijk wel?

991 keer
1
referrals

Als je meer referrals wilt, is een financiële bonus zeker het overwegen waard, blijkt uit recent onderzoek. Maar meer dan 5.000 euro uitloven? Dat heeft geen enkel effect, en kun je dus maar beter laten.

Bij Amazon komt inmiddels zo’n 11% van alle kandidaten op een sollicitatiegesprek binnen via een referral. Bij Salesforce zijn het er 38%, en is uiteindelijk 55% van alle nieuwe hires afkomstig uit een aanbeveling van een collega. Zomaar enkele data van referralprograms.org, een site die probeert inzicht te geven in referralprogramma’s van bekende Amerikaanse bedrijven.

referrals bedrijven referralbonus

Referral werkt

Waarom ze dat doen? Omdat referral werkt. Goede mensen kennen goede mensen. Uit onderzoek dat Drafted (het bedrijf achter die site) recent heeft gedaan blijkt dat die bedrijven gemiddeld 29% van al hun aannames binnenhalen via een referral door een collega, met de helft van alle bedrijven tussen de 20 en 40%. Zulke referrals zijn niet alleen gemiddeld veel goedkoper te werven, maar leveren ook kwalitatief betere kandidaten, aldus de onderzoekers.

Gemiddeld halen Amerikaanse bedrijven 29% van hun hires binnen via referral

7% biedt een reisje of een andere ervaring

Uit de enquête onder bijna 150 (vooral IT-)werkgevers blijkt trouwens ook dat ruim 4 op de 5 van hen (82%) een referral ook financieel beloont. Voor veruit de meeste van die bedrijven loopt zo’n referralbonus op tot hooguit 5.000 dollar, maar er zijn ook uitschieters van boven de 16.000 dollar voor één referral, met name voor schaarse technische of salesfuncties. Zo’n 7% zegt daarentegen referralbonussen niet uit de betalen in cash, maar bijvoorbeeld liever een reisje of een andere ervaring weg te geven.

referral referralbonus

Helpt zo’n referralbonus eigenlijk wel?

De hamvraag is: helpt zo’n bonus? Een beetje, zo blijkt uit het onderzoek. Bedrijven die géén bonus geven, halen gemiddeld 21% van hun nieuwe aanwinsten binnen via referral. Voor bedrijven die wél zo’n bonus geven loopt dat op tot 29%.

referral helpt een referralbonus

En de hoogte van de bonus dan?

Maar dan de volgende vraag: maakt de hoogte van die referralbonus nog iets uit? En dan blijkt het antwoord: niet bijster veel. ‘Wij vonden geen bewijs dat meer beloning ook meer referrals oplevert’, aldus de onderzoekers. Oftewel: ‘een tientje voor een vriendje’, zoals referral hier van oudsher ook wel genoemd wordt, lijkt nog steeds zijn waarde te bewijzen. Maar veel meer dan een paar tientjes hoeft het ook blijkbaar niet te zijn…

referral maakt de hoogte van de bonus uit

Zelf ook succesvol zijn met referral recruitment?

Mede dankzij sociale media wint referral recruitment steeds meer terrein bij werving. In het Breaking Seminar Referral Recruitment krijg je volop concrete tips, cases en best practices handreikingen en input voor een duurzame opzet van een referralstrategie. Kom je met een collega, dan krijgt de tweede deelnemer 50% korting!

Lees ook

1 REACTIE

  1. Waar dit onderzoek aan voorbij gaat is het gemiddelde salaris van de personen die zoeken. Een bonus is altijd relatief. Als jij 10.000 euro per maand verdient is een bonus van 1.000 euro een schijntje. Als je 2.000 euro per maand verdient is het een bak geld.

    Ook hangt veel af van de cultuur van de organisatie. De verantwoordelijkheid die een lijnmanager voelt voor recruitment (hoe decentraler die verantwoordelijkheid ligt, hoe makkelijker men naar referral kijkt), de buy in van het management (als het management zelf ook regelmatig zoekt en bijdraagt helpt dat ook, waarbij je moet oppassen dat je niet vervolgens een ‘vriendje van de directeur’-probleem krijgt).

    Wat me ook opvalt is dat er geen extra bonus vaak is voor een 2e referral in een jaar. Zonde. Vaak zijn het maar een paar mensen in de organisatie die het doen (is een karaktertrek en je moet ook wel echt blij zijn met je bedrijf), stimuleer die mensen dan het niet bij 1 te laten door ze een extraatje te geven voor een 2de.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here