Resultaten lezersonderzoek Werf&

Redactie Op 10 maart 2010
Gem. leestijd 2 min 1695x gelezen
Deel dit artikel:

Grafiek_website_lezersonderzoek_2Onlangs hebben lezers van Werf& de gelegenheid gehad om hun mening over Werf& te geven. Via deze weg willen wij iedereen bedanken die de tijd en moeite heeft genomen om de vragenlijst in te vullen. In totaal hebben 171 lezers gereageerd. Hieronder vind je een korte uiteenzetting van de resultaten.

Het onderzoek
Met dit lezersonderzoek wilden de uitgevers meer inzicht krijgen in het leesgedrag en de mening van de lezer over de inhoud van Werf&. Hoe beoordeelt de lezer Werf& nu, wat wil deze nog meer over lezen en welke verbeterpunten zien zij voor Werf&?

Het profiel
Meer dan twee derde van de Werf& lezers is vrouw en een derde is man. De gemiddelde leeftijd van de Werf& lezer is 38 jaar. 98 procent is HBO of hoger opgeleid. Werf& wordt gemiddeld 35 minuten gelezen.  

Grafiek_website_lezersonderzoek

 Grafiek_website_lezersonderzoek_2

De drie belangrijkste redenen om Werf& te lezen
In ieder nummer van Werf& staat een thematiek centraal. Daaraan worden in ieder nummer interviews met vakgenoten, cases en achtergrond artikelen gekoppeld. Ook wordt het laatste nieuws over wervingscampagnes, mensennieuws en algemeen nieuws over de arbeidsmarkt en arbeidsmarktcommunicatie graag gelezen. In het onderzoek is gevraagd naar de belangrijkste redenen waarom mensen Werf& lezen. De drie redenen die veruit het meest genoemd zijn, zijn: Nieuws uit het vak, cases en praktijkvoorbeelden en achtergrondartikelen. Dit is een opmerkelijke verschuiving sinds het eerste lezersonderzoek in 2008. Toen werd interviews met vakgenoten nog het vaakst genoemd. 

De waardering van de lezers
Werf& krijgt een gemiddeld cijfer van 7,3. Een score waar Werf& heel trots op is, maar zeker nog beter kan.

Suggesties
Van alle respondenten heeft ruim 35 procent de moeite genomen een suggestie voor het verbeteren van Werf& te geven. Uit deze suggesties kwam onder andere naar voren dat de lezers meer cases met cijfermatige onderbouwing in Werf& terug willen zien. Ook is er meer behoefte  naar nog meer diepgang in de artikelen en meer aandacht aan innovaties binnen het vakgebied. 

Download alle onderzoeksresultaten
Via onderstaande link kun je alle onderzoeksresultaten in een pdf downloaden.

Reageren?
Het lezersonderzoek heeft veel bruikbare informatie opgeleverd en de suggesties voor verbeteringen zullen in de komende nummers worden doorgevoerd. Wil je alsnog suggesties of tips doorgeven? Dan kun je dit altijd doen via het reactieformulier.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners