RET werft met gele duikboot

Redactie Op 28 augustus 2010
Gem. leestijd 2 min 2992x gelezen
Deel dit artikel:

Sinds afgelopen vrijdag heeft het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf RET een wel heel bijzonder voertuig in de dienstregeling. Reizigers kunnen nu ook met een duikboot mee. Onder de noemer ‘Mis de boot niet’ hoopt de RET met deze ludieke duikboottram nieuwe collega’s te werven.

Wereldhavendagen
De RET zet de duikboot in op lijn 7 en zal rondom de Wereldhavendagen gaan rijden die van 3 tot en met 5 september plaatsvindt. Maximum ontwikkelde (in samenwerking met CBS Outdoor) deze opvallende wervingsuiting. De tram is geheel bestickerd en is omgetoverd tot een yellow submarine. Op de tram staan ook teksten als ‘Push to open’ en er staat onder de rode schroef, aan de achterkant van de duikboot ‘Caution propellor shaft’.

Impressie van de RET Duikboot

Met de Yellow Submarine wil de RET op zoek gaan naar toekomstige werknemers. Voor het komende jaar zoekt de RET volop buschauffeurs, trambestuurders, metrobestuurders en technici. Aan boord van de tram worden ook flyers uitgedeeld die gevouwen kunnen worden tot een matrozenpet. Zo is iedereen die op duikboot 7 is geweest, goed herkenbaar.

Onthulling
Vrijdagmiddag 27 augustus onthulde Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeanette Baljeu de tram aan de voet van de Erasmusbrug, op het Willemsplein.
Onthulling van de RET Duikboot tram
Bronnen: RET | Maximum (foto’s)

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners