Rob Vinke: visie op werven en reorganiseren

Peter Boerman Op 21 mei 2013
Gem. leestijd 2 min 1356x gelezen
Deel dit artikel:

Rob Vinke: visie op werven en reorganiserenOp 27 juni organiseert Werf& het event Werf& live met als thema ‘Werven en reorganiseren’. Tijdens de plenaire openingssessie geeft hoogleraar Rob Vinke zijn visie op trends en ontwikkelingen. Wie Rob Vinke eenmaal heeft horen spreken gaat weer met volle energie en hernieuwde inzichten aan de slag.

Werkgevers aan zet

“Vandaag de dag is de werkgever weer prominent aan zet op de arbeidsmarkt. Dat biedt veel mogelijkheden, maar ook veel valkuilen. Het is zaak dat je als werkgever lef toont en je lange termijn doelstellingen goed voor ogen houdt. Zorg ervoor dat je ook nu actief blijft om de kwaliteit en de kwantiteit van je toekomstige personeelsbezetting te kunnen garanderen.”

Waarden worden belangrijker dan ooit

“We bewegen naar een ontwikkeling naar de de manager 3.0.  Vandaag de dag bied je als werkgever je kandidaat geen levenslange loopbaan meer. Veel meer gaat het erom dat je je werknemers de ruimte biedt om zich te ontwikkelen, te groeien. En betekent dit dat hij naar drie jaar vertrekt? So be it. Als je het goed aanpakt is de kans groot dat hij na een aantal jaar met nog meer kennis en ervaring weer bij jouw organisatie terugkomt. De moderne manager geeft zijn werknemers de ruimte om met plezier aan het werk te gaan en de vrijheid om te groeien. Hierbij worden persoonlijke waarden en de match met de waarden van de organisatie belangrijker dan ooit.”

Lees het volledige interview

Rob Vinke is expert in het herkennen van trends in de samenleving, HR-strategie, beloning & ontwikkeling, leiderschap & motivatie. Hij heeft ruim 2000 publieksuitingen (boeken, artikelen, columns, interviews en lezingen) op zijn naam staan. Lees hier het volledige interview met hem.

Ontmoet Rob Vinke op Werf& live

Wie Rob Vinke eenmaal heeft horen spreken gaat weer met volle energie en hernieuwde inzichten aan de slag. Het event Werf& live heeft een sterk inhoudelijk programma met plenaire sessies en onafhankelijke breakout sessies waarvoor je apart kunt inschrijven. Ook heb je uitgebreid de mogelijkheid te netwerken met vakgenoten tijdens de inlooplunch en afsluitende bbq. Ga voor meer informatie over het event naar de speciale Werf& live website.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners