Rood is de kleur van de liefde – en krijgt dus mijn stem als meest invloedrijke recruiter

Martijn Smit Op 09 januari 2018
Gem. leestijd 3 min 932x gelezen
Deel dit artikel:
Rood is de kleur van de liefde – en krijgt dus mijn stem als meest invloedrijke recruiter

Nog maar een paar dagen zijn er over om te stemmen voor de meest invloedrijke recruiter van het jaar. Martijn Smit verklapt alvast naar wie zijn voorkeur uitgaat…

Het is weer tijd van de #MIR, de meest invloedrijke recruiter van Nederland. Zoals jullie wellicht al reeds hebben kunnen lezen vind ik het belachelijk dat ik nog steeds niet genomineerd ben voor een life time achievement award, maar dat geheel terzijde. Bas Westland is van mening dat ik geen recruiter ben, terwijl ik dat nog steeds wel doe (al doe ik alleen voor goede doelen).

De Johan Derksen van recruitment

Nu ik zelf niet genomineerd ben, kan ik mij uiteraard wel uitlaten over de andere genomineerde mensen. Ik heb zitten kijken naar het lijstje en wil mij even opstellen als de Johan Derksen van recruitment. Ten eerste de nominaties van Pacco Amman en Rebecca Belknap. Deze twee recruiters zijn voorgedragen door Rob en Harald. Beide heren zijn MILFS (Most Incredible Legendary Fantastic Sourcers). Beide heren waren al kandidaten aan het sourcen toen de VPRO nog leuke programma’s maakte. Om samen met deze mannen te mogen werken, ben je al een prijswinnaar op zich.

Het beste recruitmentteam van Nederland

Nir ken ik niet, maar Bianca Sluiter vind ik een schatje en heeft een oog voor talent. Maar heb je dat recruitmentteam bij Cognizant gezien? Daar zit mijn inziens ongeveer het neusje van de zalm van de Nederlandse recruitmentwereld. Zeker omdat ik weet wie binnenkort het team daar ook nog komt versterken. Dus ik stel bij deze eigenhandig een nieuwe categorie in en dat is ‘Het beste recruitmentteam van NL’. En dan wint het team van Jolie met twee vingers in haar neus.

Bij Cognizant zit ongeveer het neusje van de zalm van de Nederlandse recruitmentwereld

De Meest Lieve Recruiter

Lullig voor Jocelyn en  Daphne, maar jullie ken ik niet. En tja, als ik je niet ken dan moet je jezelf natuurlijk wel afvragen: hoe invloedrijk ben je dan? Ik zie mezelf immers een beetje als de Lieke Lamb van de arbeidsmarkt. En Ingrid Bredius is voor mij de MLR (Meest Lieve Recruiter) van Nederland en heeft deze prijs helemaal niet nodig.

Als je zelfs het CBS sexy kunt maken…

Dan blijft er eigenlijk maar één recruiter over en dat is Tamara Rood. Nou ben ik geheel niet subjectief, maar rood is natuurlijk de kleur van mijn liefde. En Tamara is het stiefzusje dat ik nooit heb gehad. Tamara steekt voor mij erboven uit omdat ze liefde heeft voor het vak en echt heel wat heeft neergezet bij de Haagse Hogeschool. Ik denk dat zij hetzelfde gaat doen bij het CBS. Als je van het CBS een sexy werkgever kunt maken, ben je echt wel #MIR, vind ik.

En Patrick is de MLBIR…

Tamara Rood is voorgedragen door Patrick Boonstra. Zoals veel van mijn vrienden weten komen Patrick en ik openlijk uit voor onze Recruitment Bromance. Onze liefde voor elkaar is bijna net zo groot als onze liefde voor Tamara. Patrick en ik vinden dan ook allebei dat Tamara de titel moet winnen. Sinds kort heeft Patrick namelijk zelf de titel MLBIR (Most lucky bastard in recruitment). Patrick mag namelijk de hele dag tegen Tamara aan gluren. Want naast een steengoede recruiter is Tamara ook nog een plaatje.

Als de beste recruitmentblogger van Nederland een hele blog voor je schrijft zonder dat je het weet, dan heb je pas invloed….

En laten we eerlijk zijn als de beste recruitmentblogger van Nederland (De enige titel die ik ooit gewonnen heb, ook al was dat in 2008, en was de concurrentie niet echt moordend te noemen) een hele blog voor je schrijft zonder dat je het weet, dan heb je pas invloed….

martijn smitMartijn Smit werkt bij Adver-Online als HR & Recruitmentstrateeg.

Stemmen voor de #MIR?

De verkiezingen voor de Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar staan nog open tot 11 januari. Bekijk hier wie allemaal zijn genomineerd, of ga meteen naar het stemformulier!

Zelf ook bloggen?

Werf& is altijd op zoek naar mensen die een mooi verhaal over recruitment te vertellen hebben. Een nieuwe trend delen, of gewoon je onvrede of verwondering over een ontwikkeling kwijt? Laat het gerust weten!

Tags:
Deel dit artikel:

Martijn Smit

HR & Recruitmentstrateegbij Adver-Online
Martijn Smit werkt bij Adver-Online als HR & Recruitmentstrateeg.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners