Rotterdam en Den Haag matchen op talent met HalloWerk

Redactie Op 16 januari 2019
Gem. leestijd 2 min 1396x gelezen
Deel dit artikel:
Rotterdam en Den Haag matchen op talent met HalloWerk

Werkzoekenden en werkgevers in Rotterdam en Den Haag kunnen vanaf nu online direct met elkaar in contact komen. Bij het innovatieve platform HalloWerk zijn motivatie en talenten belangrijker dan diploma’s en werkervaring.

‘Tinderen met werkzoekenden’, zo noemde het AD het al. Maar HalloWerk is wel meer dan dat. Het door Blue Carpet ontwikkelde nieuwe matchingsplatform helpt werkzoekenden via de gemeenten Rotterdam en Den Haag bij het zoeken van een baan. Doel is om zo veel mogelijk mensen te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt. HalloWerk richt zich vooral op mensen die dat om de een of andere reden nog niet is gelukt. Werkzoekenden in Rotterdam en Den Haag kunnen via HalloWerk een uitgebreid profiel aanmaken. Werkgevers selecteren op basis hiervan de kandidaten voor hun vacatures. Daarbij zijn ‘motivatie en talenten belangrijker dan diploma’s en werkervaring’, aldus de initiatiefnemers. Hierdoor vinden mensen in de bijstand sneller een geschikte baan en worden vacatures sneller vervuld.

> Bekijk hier een animatie:

Talent versus diploma’s

HalloWerk biedt werkzoekenden het overzicht en de middelen om zelf werk te vinden en om gevonden te worden. Dankzij deze selfservice kunnen overheden zich nog meer richten op mensen die wat meer hulp nodig hebben om werk te vinden. Wethouder Richard Moti (Werk en Inkomen): “HalloWerk kun je zien als een soort Monsterboard of Indeed, een plek waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. Alleen zijn bij dit platform niet diploma’s en werkervaring de criteria om iemand te selecteren, maar vooral welke talenten iemand heeft. De ervaringen zijn heel positief, ook voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Want iedereen heeft een talent, het is de kunst dat te ontdekken en te ontwikkelen. HalloWerk draagt hieraan bij.”

‘iedereen heeft een talent en het is de kunst dat te ontdekken. HalloWerk draagt hieraan bij’

Voor werkgevers

HalloWerk is door Rotterdam en Den Haag ontwikkeld als antwoord op de vraag van het bedrijfsleven om in contact te komen met potentiële kandidaten. Veel werkgevers hebben moeite om medewerkers te vinden voor hun vacatures. Dankzij het nieuwe platform hebben geselecteerde werkgevers direct toegang tot kandidaten die zijn ingeschreven bij gemeenten en bekijken zij vervolgens makkelijk hun motivatie en ervaring. Heeft een werkgever iemand op het oog, dan kunnen ze direct zelf of met ondersteuning van het Werkgeversservicepunt contact leggen met de potentiële kandidaat.

‘In 2019 groeit hallowerk tot een bestand met 10.000 werkzoekenden in Den Haag en Rotterdam’

De afgelopen maanden is HalloWerk uitgebreid getest. Het platform heeft zijn eerste successen al behaald: werkgevers vonden in korte tijd voor meer dan 200 vacatures een geschikte kandidaat. In 2019 zal het platform groeien tot een bestand met 10.000 werkzoekenden in Den Haag en Rotterdam. Waarschijnlijk gaan uiteindelijk ook meer gemeenten er gebruik van maken.

Voor werkzoekenden

Via HalloWerk kunnen mensen met een uitkering zelf op zoek naar een baan, ook als zij een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Werkzoekenden kunnen zelf een profiel aanmaken, waarmee ze zich goed aan werkgevers kunnen presenteren. Ook vinden zij op het platform alle vacatures van het Werkgeversservicepunt van de gemeente. Plus vacatures van veel kansrijke beroepen waar de kandidaat meteen zelf op kan reageren.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners