Royal Navy en Royal Air Force in zee met Pegasystems voor stroomlijning recruitmentproces

Hoe zorg je dat je vanuit jaarlijks 60.000 sollicitanten de beste 8.500 mannen en vrouwen weet aan te nemen? De Britse Royal Navy en de Royal Air Force hebben daarvoor recent Pegasystems in de arm genomen, om een nieuw, gezamenlijk low-code wervingsplatform te ontwikkelen.

Peter Boerman Op 03 augustus 2021
Gem. leestijd 2 min 333x gelezen
Deel dit artikel:
Royal Navy en Royal Air Force in zee met Pegasystems voor stroomlijning recruitmentproces

Elk jaar tonen zo’n 180.000 kandidaten belangstelling in een carrière bij de Britse Royal Navy (RN) en de Royal Air Force (RAF). Daaruit volgen uiteindelijk 60.000 sollicitaties, van wie dan ongeveer 8.500 mannen en vrouwen worden aangenomen. Tot nu toe voeren zo’n 600 RN- en RAF-medewerkers de werkzaamheden hiervoor voornamelijk handmatig uit. Dit gebeurt vanuit 48 recruitmentkantoren in het Verenigd Koninkrijk. Dat leidt tot lange wervingstrajecten en hoge uitval van kandidaten.

Het nieuwe platform moet het hele wervingsproces beperken tot hooguit zo’n 30 dagen.

Om hier iets aan te doen hebben beide Defensieonderdelen nu een contract gesloten met het Amerikaanse softwarebedrijf Pegasystems. Aan hen om onder meer het hele wervingsproces te beperken tot hooguit zo’n 30 dagen. Daarnaast moet de nieuwe applicatie zorgen voor aanzienlijke verbetering van de bestaande wervingstrajecten en rapportagemogelijkheden leveren die meer inzicht bieden in het recruitmentproces.

Multichannel, selfservice model

Pegasystems is bekend als softwareorganisatie die via een zogeheten low-code platform ‘complexiteit binnen organisaties doorbreekt’. De software maakt daarvoor bijvoorbeeld gebruik van intelligente automatisering om de pro-activiteit van kandidaten te stimuleren en meer flexibiliteit in te bouwen in het wervingsproces. Het platform levert statistieken, rapportages en gegevens die zijn samengesteld en opgebouwd rond de ervaringen van de individuele kandidaat. Kandidaten bepalen zelf hun voortgang door een multichannel, selfservice model te creëren. De recruiters kunnen kandidaten die de meeste ondersteuning nodig hebben tijdens het wervingstraject vervolgens één-op-één begeleiden.

Recruiters houden hiermee de flexibiliteit om up-to-date te blijven.

Dankzij de low-code functionaliteiten van het platform kunnen RN- en RAF-recruiters bovendien zelf hun eigen proces vormgeven en noodzakelijke wijzigingen of verbeteringen doorvoeren in de applicaties. Dat kunnen ze straks in enkele uren of dagen afronden in plaats van dat het weken of maanden in beslag neemt. Recruiters houden hiermee de flexibiliteit om up-to-date te blijven, belooft Pegasystems.

‘Geweldige bonus’

Recruiters van de RAF zijn nog niet eerder zelf zo betrokken geweest bij een groot softwareontwikkelproject’, zegt groepskapitein Lizzy Nicholl, hoofd recruiting en selectie voor de RAF. ‘We zijn dus erg enthousiast over een gezamenlijk RN en RAF Recruiting IT-systeem. oftewel: RITS.  Nauw samenwerken met Pega-experts om zoiets krachtigs te bouwen, dat we vervolgens in-house kunnen onderhouden, is voor ons een grote stap voorwaarts.’

‘Recruiters van de RAF zijn nog niet eerder zo betrokken geweest bij een groot softwareontwikkelproject.’

De samenwerking met de Royal Navy noemt zij ‘een geweldige bonus. ‘Er wordt goed samengewerkt. Elke kans wordt aangegrepen om elkaars best practices op het gebied van recruitment over te nemen. We vertrouwen erop dat RITS de recruitment journey van onze kandidaten verbetert en de kans vergroot dat individuen hun journey echt willen afronden. Zo krijgen wij binnen de RAF meer diversiteit. En dat is van cruciaal belang nu we ons ook begeven in steeds complexere operationele omgevingen zoals cyber en ruimtevaart.’

Meer zakennieuws

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners