Ruim kwart HR-pro’s wil banen voor arbeidsgehandicapten creëren

Peter Boerman Op 24 juni 2015
Gem. leestijd 2 min 2045x gelezen
Deel dit artikel:
Ruim kwart HR-pro’s wil banen voor arbeidsgehandicapten creëren

De participatiewet is nog voor weinig werkgevers een prioriteit. Toch zegt ruim een kwart er al wél naar te streven banen te creëren voor arbeidsgehandicapten.

Dat blijkt uit HR Trends 2015-2016, een onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, adviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 800 Nederlandse HR-professionals.

In een notendop

De belangrijkste conclusies ten aanzien van de Participatiewet in een notendop:

  • Slechts 15% van de hr-medewerkers ziet het nastreven van de Participatiewet als prioriteit;
  • Iets minder dan de helft (47%) van de Nederlandse bedrijven heeft nog geen maatregelen getroffen om extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking;
  • Een op de vijf HR-professionals (18%) geeft aan dit in de toekomst ook niet van plan te zijn;
  • Met name in de sectoren ‘kennisintensieve dienstverlening’ (23%) en ‘handel en transport’ (22%) laten HR-professionals de Participatiewet liever voor wat hij is, en accepteren een eventuele boete. Vaak is dat omdat de werkzaamheden het niet toestaan of omdat HR-professionals niet willen meedoen aan positieve discriminatie.
  • Ruim een kwart (26%) van de organisaties streeft er wél naar om nog meer banen te creëren voor arbeidsgehandicapten.
  • Ook geeft 29% aan nog geen extra banen te hebben, maar deze wel te willen creëren. Met name de collectieve sector staat hier voor open (34%).
  • De belangrijkste motivaties om hieraan te voldoen, zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen (77%) en het voorkomen van een eventuele quotumheffing (34%).
  • Gevraagd naar de HR-prioriteiten komt ‘Invulling geven aan de Participatiewet’ voor 2015 op plaats 15 en in 2016 op plaats 8.

adp participatiewet

Meer over de Participatiewet:

Kom naar de Expertclass

Op donderdag 8 oktober organiseert de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie een Expertclass over ‘Succesvol werven binnen de Participatiewet’. Tijdens deze expertclass worden verschillende wervings- en zoekstrategieën besproken voor het aantrekken van onder meer Wajongers, mensen uit de bijstand en mensen met een SW-indicatie. Download hier de factsheet over de Expertclass.

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners