Snel en goedkoop feedback op vacatureteksten

Peter Boerman Op 24 april 2012
Gem. leestijd < 1 minuut 1687x gelezen
Deel dit artikel:

Vacatureteksten zijn vandaag de dag nog steeds het meest gebruikte middel binnen recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Toch scoort de gemiddelde vacaturetekst al jaren achtereen een onvoldoende blijkt uit onderzoek door Campaign Group. In 2011 scoorde de gemiddelde vacaturetekst een 5,2.

Belang vacaturetekst onderschat

Het belang van een goede vacaturetekst wordt door veel werkgevers onderschat. Vaak wordt er een intern functieprofiel als vacaturetekst gebruikt of een vacaturetekst die niet meer up-to-date is. Het resultaat hiervan is het uitblijven van sollicitaties of CV’s van kandidaten die niet voldoen aan het functieprofiel. Vacatureteksten.info en Campaign Group zijn beide van mening dat werkgevers veel meer rendement kunnen halen uit hun werving wanneer er meer aandacht geschonken wordt aan de vacaturetekst.

VacaturetekstScan

Vanuit dat oogpunt zijn Vacatureteksten.info en Campaign Group de samenwerking aangegaan om werkgevers maatwerkadvies te geven over het optimaliseren van hun vacaturetekst. Aan de hand van de VacaturetekstScan krijgen werkgevers op 10 niveaus concrete verbeterpunten aangereikt, zodat ze zelf aan de slag kunnen met het optimaliseren van hun vacaturetekst.

Om de samenwerking tussen Vacatureteksten.info en Campaign Group te vieren wordt de VacaturetekstScan gedurende de maanden april, mei en juni 2012 aangeboden voor € 50 ,- in plaats van € 150 ,-.

Kijk voor meer informatie en om jouw vacaturetekst te laten scannen op: www.vacatureteksten.info.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners