Home Nieuws Even een sollicitant checken op sociale media? Dat is dus gewoon: verboden

Even een sollicitant checken op sociale media? Dat is dus gewoon: verboden

5.176 keer
7
sociale media checken

7 REACTIES

 1. Dit is als sollicitant echt niet te controleren. En op LinkedIn wil je als sollicitant juist gevonden worden door je netwerk en recruiters/selecteurs. Corporate- en bureaurecruiters zoeken er ook met de betaalde recruitment Seat/Lite van LinkedIn.

 2. Oncontroleerbaar en in deze tijd voor iedere recruiter zakelijk en relevant.
  Juist door Social media kan talent zichzelf in de etalage zetten.
  Recruiters op zoek naar talent kunnen al lang niet meer zonder deze bron (LinkedIn als belangrijk eerste kanaal velen anderen als alternatief)
  De wet lijkt iets te willen beschermen. Maar wat? In de praktijk kom je vrijwel nooit iets tegen dat tegen een kandidaat werkt. Ieder mens die nu een baan zoekt leeft in deze tijd. Een tijd waarin Social Media meer gebruikt wordt dan welke gedrukte media dan ook.
  Terug in de tijd?

 3. Stel je wordt gescreend op Social Media. Het mag niet maar gebeurt wel. Dan heb je grote kans afgewezen te worden om een opmerking die je hebt geplaatst over wat dan ook. Dus ook de vrijheid van meningsuiting kan tegen je worden gebruikt.

 4. Fantastisch dat we allemaal wetten hebben die onze privacy trachten te beschermen, maar een wet die niet gehandhaafd wordt (waarschijnlijk niet eens gehandhaafd kan worden) ondermijnt alleen ons vertrouwen in ons rechtssysteem en beschermt onze privacy niet. We zouden beter af zijn wanneer de wetgever eens vooraf na zou denken over dit soort dingen.

 5. Een werkgever is naast werkgever ook “wereldburger”. In zijn/haar hoedanigheid als wereldburger heeft hij/zij toegang tot opmerkingen die een facebook-gebruiker publiceert, waarvan hij/zij weet/beseft/wenst dat alle wereldburgers dit kunnen lezen. Als een werkgever privé geïnteresseerd is in de belevenissen van een vriend, bv als hij een middagje door het bos heeft gewandeld met zijn hond, staat het hem vrij om een opmerking van een “vriend van een vriend” aan te klikken die daar een opmerking over heeft. Het is toch belachelijk dat zo’n werkgever in zijn hoedanigheid als wereldburger moet oppassen dat hij in zijn surftocht per ongeluk op de gegevens van een (potentiële) werknemer terecht komt. Wat je op facebook zet mag worden gelezen door alle wereldburgers, en daar hoort ook je (potentiële) werkgever bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here