Home Nieuws Even een sollicitant checken op sociale media? Dat is dus gewoon: verboden

Even een sollicitant checken op sociale media? Dat is dus gewoon: verboden

2.988 keer
4
sociale media checken

4 REACTIES

 1. Dit is als sollicitant echt niet te controleren. En op LinkedIn wil je als sollicitant juist gevonden worden door je netwerk en recruiters/selecteurs. Corporate- en bureaurecruiters zoeken er ook met de betaalde recruitment Seat/Lite van LinkedIn.

 2. Oncontroleerbaar en in deze tijd voor iedere recruiter zakelijk en relevant.
  Juist door Social media kan talent zichzelf in de etalage zetten.
  Recruiters op zoek naar talent kunnen al lang niet meer zonder deze bron (LinkedIn als belangrijk eerste kanaal velen anderen als alternatief)
  De wet lijkt iets te willen beschermen. Maar wat? In de praktijk kom je vrijwel nooit iets tegen dat tegen een kandidaat werkt. Ieder mens die nu een baan zoekt leeft in deze tijd. Een tijd waarin Social Media meer gebruikt wordt dan welke gedrukte media dan ook.
  Terug in de tijd?

 3. Stel je wordt gescreend op Social Media. Het mag niet maar gebeurt wel. Dan heb je grote kans afgewezen te worden om een opmerking die je hebt geplaatst over wat dan ook. Dus ook de vrijheid van meningsuiting kan tegen je worden gebruikt.

 4. Fantastisch dat we allemaal wetten hebben die onze privacy trachten te beschermen, maar een wet die niet gehandhaafd wordt (waarschijnlijk niet eens gehandhaafd kan worden) ondermijnt alleen ons vertrouwen in ons rechtssysteem en beschermt onze privacy niet. We zouden beter af zijn wanneer de wetgever eens vooraf na zou denken over dit soort dingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here